Ισραήλ (2): Ενισχύει την ασφάλεια στα νότια σύνορα. Φράχτης και στο Σινά για τη λαθρομετανάστευση. (Μόνο γι΄αυτό;) Σκληρή μεταναστευτική πολιτική από το Ισραήλ.

BlackMediterraneanPirate   11-01-2012   

short  link    wp.me/pPn6Y-cgo

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής του δικού του φράχτη στην περιοχή του Σινά, μήκους 100 χιλιομέτρων, έπειτα από την αλματώδη αύξηση εισροής λαθρομεταναστών στο έδαφός του, από την αφρικανική ήπειρο, αλλά και του θανάτου Ισραηλινών πολιτών από πυρά τρομοκρατών.

Επιπλέον, ο Στρατός ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει πολύ σύντομα την ανέγερση οχυρών θέσεων κατά μήκος των συνόρων, σε θέσεις «κλειδιά», δίνοντας μεγάλη έμφαση στη συλλογή πληροφοριών για τις τρομοκρατικές ομάδες που επιχειρούν στο Σινά. Επίσης, ανέπτυξε περισσότερες μονάδες στην περιοχή.

Τέλος, το Ισραηλινό Ναυτικό γνωστοποίησε ότι αύξησε τον αριθμό των ηλεκτρονικών αισθητήρων κατά μήκος των ακτών και ότι είναι σε θέση να εντοπίζει ακόμα και κουτάκια αναψυκτικών που επιπλέουν στη θάλασσα.

Πηγή: defence-point.gr

——————————————————————————————-

1-2 μήνες νωρίτερα

(Αποδεικνύεται ότι ο φράχτης κατασκευάστηκε

όπως είχε προγραμματιστεί και σε χρόνο  dt )

>>>

Ισραήλ: Φράχτης και στο Σινά για τη λαθρομετανάστευση

09/11/2011   15:02

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την κατασκευή φράχτη μήκους 65 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο, λόγω της αυξημένης λαθρομετανάστευσης από Αφρικανούς και για τη μείωση των τρομοκρατικών επιθέσεων. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του 2011 θα ολοκληρωθούν άλλα 40 χιλιόμετρα και τα υπόλοιπα 230 θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο του 2012.

Η κυβέρνηση είχε στόχο να ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατασκευής το 2013. Ωστόσο, λόγω της άφιξης μεγάλου αριθμού μεταναστών, ο διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ούντι Σανί, αποφάσισε να προσλάβει επιπλέον εργολάβους για την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του Υπουργείου, δεν υπάρχει προσπάθεια παράνομης εισόδου στο Ισραήλ, εκεί όπου υπάρχει ο ύψους 5 μέτρων φράχτης, φρουρούμενος από στρατιώτες των ταξιαρχιών Golani και Givati.

Πηγή: defence-point.gr

——————————————————————————————-

Σκληρή μεταναστευτική πολιτική από το Ισραήλ

10/01/2012 15:50

Η Κνέσετ, το Ισραηλινό Κοινοβούλιο, υπερψήφισε την πρόταση του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για τη λαθρομετανάστευση, με ψήφους 67 υπέρ και 8 κατά.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, που πέρασε από όλα τα στάδια ψήφισής της, οι Αρχές θα μπορούν να απελαύνουν κάποιους από τους λαθρομετανάστες, αλλά και να τους κρατούν, αν είναι απαραίτητο, για διάστημα άνω των τριών ετών, χωρίς δίκη.

Η νομοθεσία αυτή αποτελεί μέρος του σχεδιασμού της κυβέρνησης για μείωση της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Πηγή:  defence-point.gr

********************************************************************************

BlackMediterraneanPirate

Σύντομος Σύνδεσμος            wp.me/pPn6Y-cgo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s