Γεμάτη χρυσό η χερσόνησος του Σινά.

BlackMediterraneanPirate   11-01-2012   

short  link     wp.me/pPn6Y-cgx

21/10/2011     16:58

Ένας θησαυρός κρύβεται στην – αποστρατικοποιημένη – χερσόνησο του Σινά και οι Αιγύπτιοι σκοπεύουν μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Μουμπάρακ να αξιοποιήσουν τ΄ αποθέματα προς όφελος της οικονομίας της χώρας.

Το πρόβλημα είναι ότι η χερσόνησος του Σινά αποτελεί ένα είδος «ουδέτερης ζώνης » (buffer zone) ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ,

έπειτα από τους μεταξύ τους πολέμους, αν και το τελευταίο διάστημα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις που εξαπολύονται εναντίον του Ισραήλ από τη χερσόνησο, οδήγησαν στην απόφαση να επιτρέψουν στους Αιγύπτιους να αυξήσουν τη στρατιωτικής τους παρουσία.

Στην περιοχή υπάρχει και μεγάλος αριθμός Βεδουίνων, πολλοί εκ των οποίων είναι οπλισμένοι και ασχολούνται με το λαθρεμπόριο, κάθε είδους προϊόντος, χωρίς να εξαιρείται ούτε η μεταφορά οπλισμού στη Λωρίδα της Γάζας και τη Χαμάς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αιγύπτου, η κυβέρνηση αναμένεται να προκηρύξει πλειοδοτικό διαγωνισμό για υποψήφιους επενδυτές στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων χρυσού της περιοχής εντός του 2012.

Η Αίγυπτος είναι μια χώρα στο υπέδαφος της οποίας, σε διάφορα σημεία, εκτιμάται ότι βρίσκονται 7,7 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού.

Ενδιαφέρον μπορεί να υπάρχει, ωστόσο, η κατάσταση ασφαλείας προβληματίζει κάθε δυνητικό επενδυτή και περιπλέκει τα πράγματα (αναφορικά με όσα θα μπορούσαν, γενικότερα, να συμβούν, κυρίως στο εσωτερικό της Αιγύπτου).

Πηγή: defence-point.gr

 

********************************************************************************

BlackMediterraneanPirate

Σύντομος Σύνδεσμος      wp.me/pPn6Y-cgx

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s