“Μόνος στο κόμμα”. Το ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει για νέο αρχηγό. Ένταση στη μαραθώνια συνεδρίαση. Θα αλλάξει ο πρόεδρός του ή θα παραμείνει ο ίδιος;

BlackMediterraneanPirate   04-01-2012    21:00

short  link   wp.me/pPn6Y-cax

http://www.dailymotion.com/video/xnblph_yyyyy-yyy-yyyyy_fun?start=6#from=embediframe

Πηγή: psalidoheris-Dailymotion

*

*

Παπανδρέου:

Δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ή την πρωθυπουργία

Ένταση στη μαραθώνια συνεδρίαση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 04 Ιανουαρίου 2012
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2012 20:58

Σε κλίμα έντασης συνεχίζεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συβουλίου του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε το απόγευμα. Η πρόταση του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για «προσωρινή διαρχία», με την αναδειξη υποψηφίου πρωθυπουργού πριν από τις εκλογές και νέου προέδρου του κινήματος μετά από αυτές προκάλεσε την αντίδραση πολλών στελεχών όπως του Γ.Μίχα, της Συλβάνας Ράπτη, του Ν.Σαλαγιάννη, του Κ.Πανταζή και του Γ.Παναγιωτακόπουλου.

Η πρόταση του κ. Παπανδρέου είναι να αναδειχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με εκλογική διαδικασία από την βάση του κόμματος, μετά τις εθνικές εκλογές.

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ να αναδείξει υποψήφιο πρωθυπουργό είτε από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα είτε μέσω άλλης θεσμοθετημένης διαδικασίας που θα επιλέξουν τα όργανα του Κινήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στη συνέχεια, μετά τις αποφάσεις που θα λάβει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο, να συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να συγκληθεί Συνέδριο εκλογικού προγράμματος ή Συνδιάσκεψη.

Επίσης, στην επόμενη περίοδο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάζει μία ή δύο φορές την εβδομάδα και θα λειτουργεί ως συντονιστικός κρίκος του ΠΑΣΟΚ με τα στελέχη της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ενδεικτικά στην πρώτη συνεδρίασή του, μετά τις σημερινές αποφάσεις, θα ασχοληθεί παρουσία του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, με θέματα εργασίας και απασχόλησης.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην εισήγησή του και στο ζήτημα που ετέθη για το αν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποκτήσει νέα ηγεσία πριν ή μετά τις εθνικές εκλογές, λέγοντας ότι το «πριν» τις εκλογές συναρτάται ευθέως με τον χρόνο διεξαγωγής τους που κι αυτός με την σειρά του συναρτάται από την πορεία της χώρας και των διαπραγματεύσεων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην κατατεθείσα πρόταση για «σύντομες διαδικασίες» εκλογής προέδρου του Κινήματος επισημαίνοντας ότι η πρόταση αυτή δεν είναι ρεαλιστική καθώς είναι αδύνατη η εκλογή προέδρου από την βάση σε διάστημα μιας εβδομάδας και πάντως πριν τις 15 Ιανουαρίου.

Εν κατακλείδι ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε όλα τα «υπέρ» και «κατά» των προτάσεων για την εκλογή προέδρου πριν ή μετά τις εθνικές εκλογές και όπως υπογράμμιζαν στελέχη της Ιπποκράτους όλα αυτά έχουν μελετηθεί και ζυγιστεί με ευθύνη και σοβαρότητα.

«Ψευτοδίλλημμα» χαρακτήρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου αυτό -που όπως είπε- ετέθη πολλές φορές, δηλαδή «θα φύγει ή θα μείνει ο Παπανδρέου» υπογραμμίζοντας ότι «θα κάνω το καθήκον μου, δεν πάω σπίτι μου και έχω πει ότι θα υπηρετήσω την δημοκρατική παράταξη από όποια θέση».

Ο κ. Παπανδρέου με βάση όσα εισηγήθηκε, ανέφερε τέλος ότι μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές και την εκλογή νέου προέδρου του Κινήματος θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ασκώντας τις εκ του Καταστατικού οριζόμενες αρμοδιότητες του, στηρίζοντας την δημοκρατική παράταξη και το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου και υπογραμμίζοντας ότι σε αυτό που προτείνει «δεν υπάρχουν ούτε “δεύτερες”, ούτε πονηρές σκέψεις».

Ήδη αντιρρήσεις φέρεται να έχουν εκφράσει ο Γ.Μίχας και η Συλβάνα Ράπτη. Υπέρ των άμεσων διαδικασιών τοποθετήθηκαν και οι κ.κ. Ν.Σαλαγιάννης και Κ.Πανταζής. Αλλά και ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος, σημείωσε ότι δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις και σκόπιμες ολιγωρίες και  πρότεινε τη σύγκλιση ενός συνεδρίου επανίδρυσης πριν από τις εθνικές εκλογές.

Πηγή: www.tanea.gr

********************************************************************************

BlackMediterraneanPirate

Σύντομος Σύνδεσμος           wp.me/pPn6Y-cax

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s