Είναι σημαντικό να αποστασιοποιηθούμε από τη λασπολογία & τη βωμολοχία. Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να πιστεύει στο ιδανικό ή την ιδεολογία που τον εκπροσωπεί και να το υποστηρίζει με αξιοπρέπεια. Οραματιζόμαστε όλοι έναν ομορφότερο κόσμο, έτσι δεν είναι; Μπορεί να γίνει. Δεν είναι ουτοπία. Αρκεί να το πιστέψουμε. Ας μην επαναλάβουμε, λοιπόν, τα λάθη των παππούδων και των γονιών μας που οδήγησαν τον τόπο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα… Αξιοπρέπεια, καθαρές προσπάθειες, αξιοκρατία, τιμιότητα, καλόπιστη διάθεση, αλληλεγγύη!

 

BlackMediterraneanPirate   28-12-2011    

 

short  link   wp.me/pPn6Y-c1x  /  wp.me/p1rmrx-8e

 

 

Συγνώμη, αλλά με κούρασε η κακία…  Και ένιωσα την ανάγκη να το εκφράσω…

 

Αρκετή κακία υπάρχει γύρω μας, παντού…

 

Πρέπει να την βιώνουμε κι εδώ;

 

Καλόπιστη διάθεση, σεβασμός στην προσωπικότητα του «άλλου», αξιοπρέπεια, ευγενής άμιλλα, αξιοκρατία, ισονομία, σεβασμός στη φύση και τις δημιουργίες της, συντροφικότητα, αλληλεγγύη.

 

Αυτές τις αξίες τις γνωρίζουμε όλοι. Αυτές δεν οραματιζόμαστε; Γι΄αυτές δεν προσπάθησαν οι γενιές που έζησαν πριν από εμάς;

 

Γιατί θα πρέπει να εκπίπτουμε συνεχώς στο επίπεδο της ζούγκλας;

 

Γιατί θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε τα λάθη των γενεών πριν από εμάς που πάντα οδηγούσαν σε τέλμα;

 

Από τη δική μου πλευρά, θα χαιρόμουν, παντού γύρω μου, να βλέπω πάντα καλόπιστο διάλογο και έλλειψη βρισιών ή προσβολών, δειγμάτων χαμηλού επιπέδου και έλλειψης αξιοπρέπειας.

 

Πιστεύω πως τα δυνατά επιχειρήματα μπορούν να αντικρούσουν & να αποστομώσουν κάποιον με ικανό τρόπο, χωρίς απαραίτητα να τον προσβάλλουν.
Είναι ενοχλητικό για τους συνομιλητές ή τους αναγνώστες να χαμηλώνει το επίπεδο του διαλόγου.

 

 

 

 

Όσον αφορά συγκεκριμένες προσφωνήσεις σε σχόλια του παρόντος blog (ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ), θα παρακαλούσα πολύ, να αναφέρεστε προσωπικά σε συγκεκριμένα πρόσωπα ή avatars και να μην γενικεύετε χρησιμοποιώντας το όνομα του blog “Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα”, στο οποίο και συμμετέχω.

 

Στο blog αυτό συμμετέχουμε αρκετοί σχολιαστές, κάθε ένας με τις προσωπικές απόψεις του.
Δεν συμφωνούμε μεταξύ μας σε όλα.
Το blog είναι ΟΝΤΩΣ πλουραλιστικό και βασικό του στοιχείο είναι η ελευθερία έκφρασης, σύμφωνα με τη βασική του διαχειρίστρια και νομικά υπεύθυνη.

 

 

 

 

 

Επίσης, απ΄ότι γνωρίζω, βεβαιώνω και από την πλευρά μου ότι τα σχόλια είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ BAN σε IP΄s.
Απλώς, έχουμε καταλήξει οι περισσότεροι, όταν κάποιο σχόλιο είναι προσβλητικό (κάτι που έχει τύχει συχνά στο παρελθόν), να μην αναλωνόμαστε σε βρισιές & να συμμετέχουμε σε διαλόγους μη εποικοδομητικούς, αλλά απλώς να αδιαφορούμε.

 

 

 

 

 

Μερικές φορές η σιωπή είναι η καλύτερη & η πιο δυνατή απάντηση.

 

 

 

 

 

Επίσης, θα πρότεινα, αντί να κάνουμε πάντα το ίδιο λάθος, δηλαδή να αναλωνόμαστε σε ανάλυση θεωρητικών μικρολεπτομερειών δημιουργώντας έχθρες μεταξύ μας, να ενωθούμε και να δούμε όλοι μαζί πώς θα σώσουμε τον τόπο που ζούμε, γιατί “μας της έχουν πέσει” άσχημα, και στο επόμενο τρίμηνο (απ΄ότι ακούγεται και συνεπάγεται από υπονοούμενα) “θα μας έχουν πάρει ΚΑΙ τα σώβρακα” και θα πέσει τρελή πείνα στην περιοχή. Ειδικά στην Αθήνα, όπου ζουν καμιά 10αριά εκατομμύρια κόσμος πια, ο ένας θα τρώει τον άλλον.
Το παράδειγμα της Αργεντινής δείχνει το δρόμο.

 

 

 

 

 

Όσοι γράφουμε, λοιπόν, ή διαβάζουμε, καλό θα ήταν να διοχετεύουμε το χρόνο & την ενέργειά μας διαφωτίζοντας και τους υπόλοιπους (σχετικά με την παρούσα κατάσταση στον τόπο), που δεν έχουν χρόνο & ενέργεια για κάτι τέτοιο, ώστε να αγωνιούν όσο το δυνατό λιγότερο κι όχι να αναλωνόμαστε σε τσακωμούς & προσβολές.

 

 

 

 

 

Εποικοδομητικός διάλογος & ήπιος λόγος με δυνατά, ουσιαστικά & λογικά επιχειρήματα.

 

 

 

 

 

Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη των παππούδων & πατεράδων μας, που εξαιτίας της αδράνειας & ασυμφωνίας τους ο τόπος ήταν για αιώνες προτεκτοράτο άλλων δυνάμεων.

 

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις ζωές & τις τύχες μας στα χέρια μας.
Με την καλλιέργεια που σχεδόν όλοι διαθέτουμε πια, με δύναμη, υπευθυνότητα, καλόπιστη διάθεση, θετική ενέργεια.

 

 

 

 

 

Τον κ. Φωτόπουλο (μιας και είδα να γίνεται συνεχής αναφορά στο όνομά του) δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ούτε το έργο του, ούτε κάποιους από τους συνεργάτες ή οπαδούς της θεωρίας του.
Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό μέχρι τώρα κι έτσι δεν μπορώ να πάρω θέση.

 

Σέβομαι τις προσπάθειες και τα «πιστεύω» του κάθε ανθρώπου, μέχρι –φυσικά- τον βαθμό που η δράση του δεν ενοχλεί τους συνανθρώπους του που δεν έχουν φταίξει σε κάτι ή δεν κατηγορούνται για κάτι μεμπτό από μεγάλη πλειοψηφία κόσμου, στο βαθμό που να μπορεί κάποιος να θεωρηθεί κατακριτέος, να έχει εκμεταλλευτεί συνανθρώπους του, αδικήσει, κλέψει από μη έχοντες.

 

Σέβομαι τις προσπάθειες και τα «πιστεύω» του κάθε ανθρώπου που σέβεται την αξία της κάθε ανθρώπινης ζωής, αλλά και της κάθε δημιουργίας της Φύσης.

 

Πιστεύω ότι είμαι σαφής.

 

 

 

 

 

Το ότι δεν γνωρίζω το έργο του κ. Φωτόπουλου ίσως να οφείλεται στο ότι ζούσα αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, σε χώρες όπου δεν έβρισκες σχετικές βιβλιογραφίες, σε εποχές που το ίντερνετ δεν είχε τη δυνατότητα πρόσβασης που υπάρχει τώρα (ώστε να έχω επαφή με ελληνικά βιβλία), καθώς επίσης σε χώρες όπου δεν υπήρχαν ελληνικές κοινότητες, ώστε να μπορώ, έστω, να δανειστώ σχετικά βιβλία ή να συμμετέχω σε ανάλογες συζητήσεις, ώστε η προσοχή μου να επικεντρώνεται –κατά τη διάρκεια των εν λόγω χρόνων- κυρίως σε διεθνή θέματα ή ακόμη και σε θέματα συγκεκριμένων κουλτούρων και τόπων, με έμφαση στους τόπους τους οποίους έζησα και προσπαθούσα να μάθω καλύτερα (κάτι που σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε και αντικείμενο μελέτης μου).

 

 

 

 

 

Απευθύνομαι προς όλους όσους συμμετείχαν στις σχετικές συζητήσεις στους ΣΧΣ:
αδυνατώ να καταλάβω, προς τί τόσο μένος ανάμεσα σε ανθρώπους με προοδευτικές ιδεολογίες;

 

Τι έχετε να χωρίσετε βρε παιδιά;

 

 

 

 

 

Και μετά μιλάμε κι αναζητούμε όλοι μία ενωμένη Αριστερά, που θα μπορούσε, ίσως -κατά πως πρεσβεύει- να υποστηρίξει με σθένος τα δικαιώματα του λαού…
Αφού δεν υπάρχει καμία σύγκλιση και καμία προσπάθεια σύγκλισης, δεν το βλέπετε;

 

 

 
Στο τελευταίο τεύχος του Περιοδικού «Επίκαιρα» αναφερόταν με κεφαλαία γράμματα ότι η Αριστερά είναι πρώτο κόμμα με 43%… το δείχνουν καθαρά όλες οι σφυγμομετρήσεις…αλλά τι να το κάνεις έτσι όπως είναι μοιρασμένη η Αριστερά σε χίλια κομμάτια;

 

 

 

 

 

Δηλαδή, τι; Παλιά είχαμε τις διαμάχες γαλάζιων -πράσινων, τώρα περνάμε σε νέες διαμάχες προοδευτικών δυνάμεων;

 

 

 

 

 

Ομολογώ πως θλίβομαι όταν παρατηρώ παρόμοιο μένος σε πολιτικές συζητήσεις.

 

Πιο ήπια, βρε παιδιά.

 

Βρείτε μεταξύ σας κάποιο σημείο σύγκλισης, αφήστε τις παλιές διαμάχες στην άκρη κι επικεντρωθείτε στην εύρεση πιθανών λύσεων, που ίσως μπορέσουν να μας απομακρύνουν από το αδιέξοδο στο οποίο όλοι βρισκόμαστε.

 

 

 

 

 

Έκκληση κάνω. Με ειλικρίνεια. Σε όλους μας.

 

 

 

 

 

*Επειδή κάποιοι αναφέρθηκαν στο θέμα της Λιβύης: οι προσωπικές απόψεις μου σχετικά με το θέμα αυτό εκφράζονται μέσα από τα άρθρα ή τις αναδημοσιεύσεις μου στο παρόν blog. Η Ιστορία έχει, δυστυχώς, διδάξει ότι παρόμοιοι πόλεμοι, “ανθρωπιστικές (δήθεν) επεμβάσεις”, εξεγέρσεις, συχνά (όχι πάντα, δεν μπορούμε να γενικεύουμε) σχετίζονται με Γεωπολιτικά “παιχνίδια” στον Παγκόσμιο Χάρτη κι όχι απαραίτητα με καθαρά εξεγερσιακά κίνητρα. Συχνά τα εν λόγω κίνητρα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα “παιχνίδια” της Γεωπολιτικής, κατά πως εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα. Η ταχύτατη δημιουργία και ύπαρξη Τράπεζας που σχετιζόταν με τους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη, τους προηγούμενους μήνες, κίνησε άσχημες υποψίες, ακόμα και στους πιο ανυποψίαστους.

 

Η Ιστορία που γράφτηκε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν την τελευταία 15ετία δίδαξε πολλά. Όποιος την έχει μελετήσει, καταλαβαίνει.

 

 

 

 

 

Με κούρασε η κακία…

 

Με κούρασε η κλεψιά…

 

Με έπνιξε η αδικία…

 

Με κούρασε η εκμετάλλευση…

 

 

 

 

 

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, κάνοντας ένα βήμα πίσω, ένα βήμα μπρος, μία προσέγγιση, ένα άγγιγμα…

 

Ας προσπαθήσουμε για έναν καλύτερο κόσμο…

 

Να προσπαθήσουμε ΑΛΗΘΙΝΑ, όμως…

 

 

 

 

 

Καλόπιστη διάθεση, σεβασμός στην προσωπικότητα του «άλλου», αξιοπρέπεια, ευγενής άμιλλα, αξιοκρατία, ισονομία, σεβασμός στη φύση και τις δημιουργίες της, συντροφικότητα, αλληλεγγύη.

 

 

 

 

 

Αληθινός σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, στο ανθρώπινο πνεύμα, στη Φύση, στο βαθμό που πραγματικά αξίζει:

 

εκεί ψηλά.

 

 

 

 

 

Είναι η καθαρά προσωπική μου άποψη και δεν είναι κανένας αναγκασμένος να συμφωνήσει.

 

Απλώς, είναι η προσωπική μου άποψη.

 

Και την κατέθεσα εδώ, γιατί ένιωσα την ανάγκη να εκφραστώ.

 

Και γιατί οραματίζομαι έναν ομορφότερο κόσμο.

 

Δεν είναι ουτοπία. Μπορεί να γίνει.

 

Αρκεί να το πιστέψουμε.

 

 

 

 

 

********************************************************************************

 

 

 

 

 

BlackMediterraneanPirate

 

 

Σύντομος Σύνδεσμος    wp.me/pPn6Y-c1x  /  wp.me/p1rmrx-8e

 

 


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s