«Ορφανές» καταθέσεις του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου. Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς του ίδιου & στενού συνεργάτη του. Τί δηλώνει.

BlackMediterraneanPirate   19-12-2011    

short  link    wp.me/pPn6Y-bV6

Μεγάλες αποκαλύψεις προκύπτουν από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών στελεχών της προηγούμενης διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης – μαμούθ των 51,4 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα εντόπισε «ορφανές» τραπεζικές καταθέσεις, συνολικού ύψους άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, στους προσωπικούς λογαριασμούς του ίδιου του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου και του στενότερου συνεργάτη του, πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μ. Λεμούσια, που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

 

Σκάνδαλο


Το γεγονός αποτελεί κόλαφο για το άλλοτε ισχυρό δίδυμο που επί 12 χρόνια διοικούσε το δεύτερο δήμο της χώρας και τώρα είναι κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο σκάνδαλο, με το Μ. Λεμούσια μάλιστα να είναι προφυλακισμένος από τον Ιούνιο για την υπόθεση.

 

Οπως αποκάλυψε ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», οι εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση έχουν στα χέρια τους τα πορίσματα της οικονομικής επιθεωρήτριας Α. Τσεμπερά, η οποία είχε την εντολή να διερευνήσει αν έχει τελεστεί και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

 

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου ελέγχου άνοιξαν οι λογαριασμοί προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση, και μεταξύ άλλων ελέγχθηκαν οι λογαριασμοί του Β. Παπαγεωργόπουλου και του Μ. Λεμούσια.

 

Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το αποτέλεσμα του ελέγχου, εντοπίστηκαν καταθέσεις περίπου 800.000 ευρώ για τον καθένα, ποσά που μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονται αδικαιολόγητα, με βάση τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι δύο άνδρες.

 

Στις ανωμοτί καταθέσεις που έδωσαν ο τέως δήμαρχος και το άλλοτε «δεξί του χέρι» επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τη διακίνηση των συγκεκριμένων χρημάτων στους λογαριασμούς τους, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για ποσά που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση» του Β. Παπαγεωργόπουλου.

 

 

Πηγή: www.imerisia.gr

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112783390 )

 

——————————————————————————————-

 

Τι δηλώνει ο Β. Παπαγεωργόπουλος

1.

 

Ο κ. Β.Παπαγεωργόπουλος σχετικά με δημοσιεύματα στις εφημερίδεςΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ  και ΕΘΝΟΣ έκανε την παρακάτω δήλωση:

 «Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»

«Αυτοί που έφταναν στα 51,4 εκ. ευρώ τα υπεξαιρεθέντα στο ΔΘ και προσπαθούσαν για λόγους μικροκομματικούς να εμπλέξουν την «Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου», έπεσαν με χθεσινά και σημερινά τους δημοσιεύματα στις 800.000 ευρώ που «σύμφωνα με πληροφορίες» δήθεν δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά μου κατά τα 12 χρόνια της Δημαρχίας μου, και προεξοφλούν τις επόμενες κινήσεις του Εισαγγελέα!…

Τι κρύβεται αλήθεια πίσω από την πρωτοφανή αυτή προσπάθεια ενοχοποίησης της «Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου», ότι δηλαδή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τέσσερις Αντιδήμαρχοι και ένας Γενικός Γραμματέας που εκλέχθηκαν το 1999 με την ΝΔ συνεργάστηκαν δήθεν με κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – το οποίο παραδέχθηκε τις πράξεις του – για να… υπεξαιρέσουν χρήματα του ΔΘ , όταν η υπεξαίρεση ξεκίνησε σύμφωνα με την έρευνα της εφορίας έξι ολόκληρα χρόνια πριν αναλάβει η «Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου»;

Είναι πλέον φανερό ότι πέρα από την πολιτική στόχευση  κάποιοι αναπτύσσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κυρίως ένοχο – τον οποίο έχω μηνύσει εδώ και 4 χρόνια – και κάνουν ότι είναι δυνατόν για να τον εντάξουν σε νόμο οποίος ψηφίστηκε μετά την σύλληψή του και προβλέπει ότι αν ενοχοποιήσει πολιτικούς του προϊσταμένους,  τότε μειώνεται κατακόρυφα η ποινή του!…

Κανείς όμως δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια.
Κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Η σκευωρία δεν θα περάσει.»
 
Πηγή: http://papageorgopoulos.wordpress.com/
 
 
 
 
 
 

2.

 

Β.Παπαγεωργόπουλος:

“Με συκοφαντικά δημοσιεύματα στοχεύουν στην ηθική και πολιτική μου εξόντωση”

Σχετικά με συκοφαντικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες και σήμερα, ο κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

 

«Επειδή τελείως «συμπτωματικά» λίγα 24ωρα πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης για την συνέχιση ή μη της άδικης προφυλάκισης του τέως Γ. Γραμματέα του Δ.Θ., είδαν το φως της δημοσιότητας «καινούργιες διαρροές» -που σημειωτέον αποτελούν βαρύτατο ποινικό αδίκημα- για δήθεν οικονομικές εκκρεμότητες, με προφανή σκοπό την δημιουργία «περιρρέουσας ατμόσφαιρας» και τον έμμεσο επηρεασμό της Δικαιοσύνης, θα ήθελα να τονίσω ότι :

  1. Το θέμα των λογαριασμών της Δημοτικής μου Παράταξης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» για τους προεκλογικούς αγώνες της τελευταίας 12ετίας  έχει εξετασθεί προ τριών ετών σε βάθος από την Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία απεφάνθη ότι τίποτε το μεμπτό δεν υπάρχει και η υπόθεση ετέθη στο Αρχείο.
  2. Κανένα επιβαρυντικό στοιχείο δεν έχει κατατεθεί από κανένα μάρτυρα εις βάρος οποιουδήποτε μέλους της «Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου» η οποία προ τετραετίας απεκάλυψε και έστειλε στον Εισαγγελέα την γνωστή υπόθεση υπεξαίρεσης που ταλαιπωρούσε τον Δ.Θ. όπως απεκάλυψε ο έλεγχος της Εφορίας από το 1993.

Παρ’ όλα αυτά τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την καταγγελία αυτή στην Ελληνική Δικαιοσύνη συνεχίζεται η προσπάθεια εμπλοκής μου στην πεντακάθαρη αυτή υπόθεσημε στόχο την ηθική κα πολιτική μου εξόντωση.

Δηλώνω ακόμη μία φορά ότι είμαι υπερήφανος για ότι έχω προσφέρει στην Πατρίδα και στην πόλη μου, ότι δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτε, ότι ποτέ κανένας δεν θα βρει κάτι το οικονομικά επιλήψιμο εναντίον μου, διότι όλες μου οι ενέργειες γινόταν πάντοτε κάτω από το φως της ημέρας, ότι θα συνεχίσω να εκφράζω ελεύθερα τις απόψεις μου για το καλό της Ελληνικής κοινωνίας και ότι ελπίζω μετά τέσσερα ολόκληρα χρόνια διερεύνησης της υπόθεσης της «υπεξαίρεσης» η Ελληνική Δικαιοσύνη να αποδώσει όσο γίνεται πιο σύντομα τα του «Καίσαρος τω Καίσαρι».

Για να επιστρέψει επιτέλους η λάσπη σε αυτούς που όλα αυτά τα τελευταία χρόνια για λόγους γνωστούς σε όλη την Θεσσαλονίκη, κατασυκοφαντούν ανθρώπους που έδωσαν και δίνουν την ζωή τους για την Πατρίδα, για την Μακεδονία, για την Θεσσαλονίκη μας».

 

Πηγή: http://papageorgopoulos.wordpress.com/

 

********************************************************************************

 

 

BlackMediterraneanPirate

Σύντομος Σύνδεσμος        wp.me/pPn6Y-bV6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s