Δελτίο Γιουχαϊσμάτων (καθυστερημένο): ο Ειδικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας Β. Παπάζογλου ανεπιθύμητος στη Σύνοδο Πρυτάνεων. Απειλές Υπουργού, Οργή Πρυτάνεων.

BlackMediterraneanPirate  17-12-2011    

short  link    wp.me/pPn6Y-bRP

Την είσοδο του Β. Παπάζογλου στη Σύνοδο απαγόρευσαν οι πρυτάνεις.

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπίας – Τρίτη 13/12/2011

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ Πανεπιστημίων και υπουργείου Παιδείας. Το κλίμα πυροδοτήθηκε χθες (Δευτέρα, 12-12-2011), στην έκτακτη Σύνοδο των πρυτάνεων, στο Λαύριο, όπου η κήρυξη σε persona non grata του ειδικού γραμματέα του υπουργείου, αρμόδιου για τα ΑΕΙ, Β. Παπάζογλου οδήγησε σε επεισοδιακή άρον άρον αποχώρηση και σε παρ’ ολίγον παραίτησή του.

Οι πρυτάνεις είχαν διαμηνύσει πως είναι ανεπιθύμητος, ειδικά μετά την «απαράδεκτη, αυθαίρετη, παράνομη» εγκύκλιο που έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με τις εκλογές και τις εξελίξεις μελών ΔΕΠ αλλά και εξαιτίας της ξαφνικής απόφασής του να εμφανιστεί, ύστερα από μακρά απουσία, προκειμένου να συνοδεύσει το νέο αναπληρωτή υπουργό.

Ο προεδρεύων της Συνόδου και πρύτανης του Δημοκριτείου, Κ. Ρεμέλης, τον προειδοποίησε πως θα υπάρξουν αντιδράσεις αν παραστεί, και εκείνος αποχώρησε διαμαρτυρόμενος και απειλώντας πως θα παραιτηθεί. Δεν παραιτήθηκε.

 

Οι πρυτάνεις, εξοργισμένοι πλέον με τις απειλές της υπουργού περί διακοπής της χρηματοδότησης αν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου δεν έχουν εκλεγεί τα Συμβούλια, αλλά και με την εμμονή της «στη δημιουργία τετελεσμένων καταστάσεων που δεν συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων», αποφάσισαν μεταξύ άλλων:

 

-Προσφυγές στο ΣτΕ κατά των αποφάσεων για την εκλογή των Συμβουλίων και για το σύστημα εκλογής αυτών (ταξινομική ψήφος) πέραν των ήδη κατατεθειμένων για τις διαπιστωτικές πράξεις διορισμού των οργανωτικών Επιτροπών.

 

-Διεκδίκηση άμεσης διασφάλισης της εκλογής λεκτόρων στις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και την άμεση πρόσληψη των ήδη εκλεγμένων. Η εγκύκλιος Παπάζογλου ζητούσε αναστολή όλων των μέχρι τώρα προκηρύξεων.

 

-Διεκδίκηση πλήρους εξαίρεσης της Παιδείας από την εφεδρεία.

 

Πηγή:

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011  

( Συγγραφέας άρθρου: ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ )

&

www.enet.gr

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=13/12/2011&id=331577 )

 

 

——————————————————————————————-

 

 

 

ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ

Μπλόκο πρυτάνεων στον γραμματέα του υπουργείου

Την έξοδο στον Β. Παπάζογλου έδειξαν οι πρυτάνεις, θεωρώντας αιτία πολέμου εγκύκλιο που τους είχε αποστείλει.

Θετική υποδοχή στον Κ. Αρβανιτόπουλο. Στην ατζέντα της Συνόδου τα οικονομικά των ΑΕΙ και η εφεδρεία

*

Την είσοδο του Β. Παπάζογλου στη Σύνοδο απαγόρευσαν οι πρυτάνεις.

Την είσοδο του Β. Παπάζογλου στη Σύνοδο απαγόρευσαν οι πρυτάνεις.
*

Με σοβαρές εντάσεις και απειλές για λουκέτα σε ορισμένα ΑΕΙ, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, έγινε χθες η Σύνοδος των πρυτάνεων στο Λαύριο, ενώ ένα βήμα πριν από την παραίτηση έφτασε ο ειδικός γραμματέας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Β. Παπάζογλου.

Το κλίμα ήταν τεταμένο από νωρίς στη Σύνοδο, καθώς ορισμένοι πρυτάνεις διεμήνυσαν στον ειδικό γραμματέα να μην εισέλθει στην αίθουσα συνεδρίασης, γεγονός που προκάλεσε την οργή και την αποχώρηση του κ. Παπάζογλου, αλλά και τη δήλωση ότι θα παραιτηθεί, κάτι που όμως δεν έγινε μετά τις σχετικές παρεμβάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

 

Την αντίδραση των πρυτάνεων στο πρόσωπο του κ. Παπάζογλου είχε προκαλέσει εγκύκλιος που τους είχε στείλει την περασμένη εβδομάδα ζητώντας να ανασταλούν όλες οι προκηρύξεις για θέσεις λεκτόρων, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να διενεργηθούν με τις διατάξεις του νέου νόμου.

 

Η ηγεσία του υπ. Παιδείας πάντως επανέλαβε σε υψηλούς τόνους -και μετά το επεισόδιο σε βάρος του ειδικού γραμματέα- ότι ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ πρώτα θα εφαρμοστεί και στη συνέχεια όπου υπάρχουν προβλήματα θα διορθωθούν, κάτι που υπογράμμισε και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος παρέστη στις εργασίες της Συνόδου και έτυχε θετικής υποδοχής από τους πρυτάνεις.

*

Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας της Μεταβατικής Κυβέρνησης Κ. Αρβανιτόπουλος

(ΝΔ, έμπιστος & από τους στενότερους συνεργάτες Αντ.Σαμαρά)

*

 

Οι «διοικητές» πάντως των ΑΕΙ πέρα από τα θέματα εφαρμογής του νέου νόμου αναφέρθηκαν και σε ακόμη δύο σοβαρά προβλήματα, όπως είναι η οικονομική δυσπραγία των Ιδρυμάτων και το θέμα της εφεδρείας, καθώς ζητούν να εξαιρεθούν τα πανεπιστήμια από το μέτρο.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι πανεπιστημίων, όπως το ΕΜΠ, το Αριστοτέλειο και το Θεσσαλίας, δήλωσαν ότι λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στα λειτουργικά τους έξοδα, εκφράζοντας φόβους για «αναγκαστικό λουκέτο».

*

Τις αντιρρήσεις τους για τον νέο νόμο για τα πανεπιστήμια εξέφρασαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θ. Παπαθεοδώρου
και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλος.
*
Τις αντιρρήσεις τους για τον νέο νόμο για τα πανεπιστήμια εξέφρασαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θ. Παπαθεοδώρου  και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλος.
ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θ. Παπαθεοδώρου
*
ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλος
*

Αναφερόμενος στον νόμο για τα ΑΕΙ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θ. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε συμβούλια διοίκησης στα ΑΕΙ μέχρι τον Ιανουάριο, όπως απαιτεί το υπουργείο προκειμένου να μας χρηματοδοτήσει», ενώ ο πρύτανης του Αριστοτελείου Γ. Μυλόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση στα πανεπιστήμια έχει φτάσει στο απροχώρητο.

 

 

Πηγή: Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ «E» 13/12  &   www.ethnos.gr   (Συγγραφέας άρθρου: ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ )

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63589119 )

 

 

 

——————————————————————————————-

 

 

 

Δηλώσεις του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, αρμόδιου για τα ΑΕΙ, Β. Παπάζογλου, για το συμβάν

>>>

Ο ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης, Βασίλης Παπάζογλου

Ο Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Παπάζογλου

*

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης, Βασίλης Παπάζογλου, μετά την άρνηση των πρυτάνεων να παραστεί στην έκτακτη σύνοδο που πραγματοποιείται σήμερα στο Λαύριο.

Παρόν στη σύνοδο, στην οποία -μεταξύ άλλων – συζητείται η εκλογή των συμβουλίων διοίκησης στα Πανεπιστήμια, είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

skai.gr
Εμείς το είδαμε στο ιστολόγιο: www.alfavita.gr
**********************************************************************************************************

Τελικά, όπως διαβάσατε ήδη και παραπάνω, δεν παραιτήθηκε
(μετά τις σχετικές παρεμβάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, μας είπαν).


********************************************************************************

 

BlackMediterraneanPirate

Σύντομος Σύνδεσμος       wp.me/pPn6Y-bRP

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s