Ημερολόγιο, Δευτέρα 05-12-2011: τα βασικά της επικαιρότητας σε 11΄07” (2 videos)

BlackMediterraneanPirate  05-12-2011    

short  link    wp.me/pPn6Y-bDC

Όσο λιγότερο ανοίγουμε την τηλεόραση για να δούμε τέτοια πράγματα, τόσο καλύτερα.

Έχουν παραληφθεί αρκετά θέματα απ΄όλους αυτούς, βέβαια, που παίζουν ως θέματα πρώτης γραμμής στο διαδίκτυο.

1. (9΄34΄΄)

*

2. (1΄33΄΄ Το παπάκι του Γιωργάκη) >>

Από την εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα”

*

*

Χρονογραφία  ( http://arrianos1.wordpress.com )

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

♦ Συνάντηση και συζήτηση είχαν σήμερα στο μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Μετά την συνάντηση δήλωσαν :
Λ.Παπαδήμος : «Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν μακρόχρονους και στενούς δεσμούς φιλίας που είναι θεμελιωμένοι σε κοινές αξίες και στους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία. Στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία η οποία επεκτείνεται πέραν των ορίων της Ελλάδας και της Ευρώπης, η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα υπήρξε σημαντική, συνεπής και σταθερή. Και είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να προσδοκά την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ και στο μέλλον. Στη σημερινή συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία για ουσιαστικές και παραγωγικές συζητήσεις σε σημαντικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών. Θα συζητήσουμε πως μπορούμε να προωθήσουμε τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές προκλήσεις. Θα έχουμε επίσης ανταλλαγή απόψεων για σοβαρά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα και τις συντονισμένες προσπάθειές μας σε αυτά τα θέματα. Θα δοθεί ειδική προσοχή στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο, την βόρεια Αφρική και τα Βαλκάνια. Αυτοί είναι τομείς όπου η συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας.
Τζο Μπάιντεν : «Εκ μέρους του κ. προέδρου (Μπαράκ Ομπάμα) με τον οποίο γνωρίζω ότι έχετε ήδη μιλήσει, είμαι εδώ για να μεταφέρω μήνυμα αλληλεγγύης, καθώς αντιμετωπίζετε δύσκολα ζητήματα με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο που μπορούμε την Ελλάδα. Όπως επισημάνατε κ. πρωθυπουργέ, είμαστε φίλοι για πάρα πολύ καιρό, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, παραμένουμε σύμμαχοι και είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ η Ελλάδα να περάσει μέσα από αυτή την οικονομική κρίση και να παραμείνει ισχυρή και ζωτικής σημασίας μέλος της ΕΕ. Είναι μια δύσκολη δουλειά αλλά όλα τα κόμματα και ο λαός της Ελλάδας φαίνεται ότι συμφωνούν να σας στηρίξουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι’ αυτή την κατάσταση. Έχουμε και άλλα κοινά ενδιαφέρονται και κοινές ανησυχίες και θα συζητήσουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από το Αιγαίο μέχρι τα Βαλκάνια, την Κύπρο, τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική. Πιστεύω ότι μέσα στις δυσκολίες υπάρχουν πάντα ευκαιρίες και θαρρώ πως μέσα στον επόμενο χρόνο, αφού ξεπεράσουμε αυτή την κρίση, θα έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα».

♦ Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, πολυεθνικές-μονοπώλια διαθέτουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα, πολλά εκ των οποίων πρώτης ανάγκης, σε τιμές πολύ υψηλότερες από τις αντίστοιχες σε άλλες χώρες. Και αυτό παρά την συνεχή συρρίκνωση των εισοδημάτων στην Ελλάδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι είδη  όπως τρόφιμα, αναψυκτικά και είδη προσωπικής υγιεινής πωλούνται από τις ίδιες εταιρείες μέχρι και 85% πάνω σε σχέση με την Αγγλία.
Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτουν τιμοληψίες της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, όπου παρουσιάζονται στην εφημερίδα «Έθνος».
Πολυεθνικοί όμιλοι που είναι μονοπώλια, παρά την οικονομική ύφεση που έχει «γονατίσει» τους καταναλωτές εξακολουθούν να διαμορφώνουν υψηλά περιθώρια κέδρους σε βάρος των Ελλήνων.
Έπειτα από έρευνα της ΥΠΕΑ, η οποία συνέκρινε τις τιμές 35 προϊόντων, που πωλούνται από τις ίδιες εταιρείες σε Ελλάδα, Ισπανία και Αγγλία, διαπιστώθηκε ότι τα ίδια αγαθά βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ στη χώρα μας με τιμές πολύ υψηλότερες σε σχέση με τις άλλες. Τη στιγμή, μάλιστα, που ο Έλληνας έχει το χαμηλότερο εισόδημα σε σχέση με τον Άγγλο και τον Ισπανό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί γάλα πολυεθνικής, το οποίο ο στην Ελλάδα ο καταναλωτής το αγοράζει ακριβότερα κατά 84,72% σε σχέση με τον Άγγλο και κατά 11,76% σε σχέση με τον Ισπανό.
Ακόμα και η τιμή οδοντόκρεμας ξένης εταιρείας συγκριτικά με τη Μ. Βρετανία είναι υψηλότερη σε ποσοστό 45,9% και με την Ισπανία 25,24%.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η ΥΠΕΑ έχει αποστείλει στο υπουργείο Οικονομικών φακέλους πολυεθνικών που ελέχθησαν με τη μέθοδο του transfer pricing και υπάρχει υποψία για φοροδιαφυγή.
Την ίδια στιγμή, πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα πως πολυεθνικά και ελληνικά σούπερ μάρκετ έχουν εντοπιστεί να κάνουν αυξήσεις της τάξης του 7% στις τιμές προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

♦ Εκδόθηκε σήμερα η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων κατά της απόφασης της Ελλάδος να θέσει βέτο τον Απρίλιο του 2008 για την ένταξη της προσφεύγουσας στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με την απόφαση που είναι τελική, χωρίς δικαίωμα έφεσης, και δεσμευτική για τις δύο πλευρές, το Δικαστήριο έκρινε κατ’αρχάς με ψήφους 14 υπέρ και 1 κατά ότι έχει δικαιοδοσία να εξατάσει την προσφυγή. Στη συνέχεια με ψήφους 15 υπέρ και 1 κατά το Δικαστήριο έκανε αποδεκτή την προσφυγή, κρίνοντας ότι η Ελλάδα ασκώντας το βέτο παραβίασε το άρθρο 11 της παρ.1 της Ενδιαμέσης Συμφωνίας του 1995 και συγχρόνως απέρριψε το αίτημα της ΠΓΔΜ για επιβολή μελλοντικών μέτρων από το Δικαστήριο στην Ελλάδα.
Με την ευκαιρία της απόφασης αυτής, ήλθε πάλι στην επικαιρότητα το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, το οποίο είχε σχεδόν ξεχαστεί εδώ και πολλά χρόνια και κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια που την πολιτική δραστηριότητα απορροφούσε αποκλειστικά το οικονομικό πρόβλημα. Ετσι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης αναφέρθηκε πάλι στο θέμα δηλώνοντας οτι οποιαδήποτε ονομασία των Σκοπίων με την λέξη “Μακεδονία”, δεν είναι αποδεκτή απο το κόμμα του το οποίο σε μία τέτοια περίπτωση θα αποσυρθεί απο την κυβέρνηση συνεργασίας.
Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση. Διαβάστε το πληρες κείμενο της ανακοίνωσης.

♦  Μιλώντας ο διαγραφείς από τη ΝΔ βουλευτής Π.Καμμένος στη Βουλή κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού, αναφέρθηκε στο γεγονός τοποθέτησης από την Μέρκελ του υφυπουργού εργασίας της Γερμανίας Χάνς Γιόαχιμ Φούχτελ ως υπευθύνου παρακολούθησης των κοινοτικών κονδυλίων που προορίζονται για την Ελλάδα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δέχτηκε στρατιωτικό διοικητή ένα Γερμανό, κολλητό της Μέρκελ. Και πρόσθεσε : «εδώ υπάρχει Ελληνική σημαία. Να πάτε στο Δίστομο και να πείτε στους κατοίκους του και τους απογόνους των σφαγιασθέντων ότι βάλαμε τον Γερμανό Φούχτερ ως υφυπουργό.

♦ Σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα στις 10.17 το πρωϊ στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Χίου και Λέσβου, ανοικτά του Πλωμαρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν έντασης 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 245 χιλιομέτρων Ανατολικά/Βορειοανατολικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος ήταν 30 χιλιόμετρα.

♦ Θέμα κομματικής πειθαρχίας έθεσε ο αρχηγός της ΝΔ Α.Σαμαράς για την ψήφιση του προϋπολογισμού, που θα γίνει αύριο στη Βουλή. Σύμφωνα με απόφασή του, όποιος βουλευτής του κόμματος καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, θα τεθεί αυτομάτως εκτός κοινοβουλευτιής ομάδας.  Μιλώντας εξ άλλου ο Α. Σαμαράς για τις εκλογές σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Βήμα της Κυριακής”, είπε οτι θέλουμε εκλογές αλλά δεν είμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο, θέλοντας έτσι να απαγκιστρωθεί απο την δέσμευσή του για την ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου 2011.

♦ Συνέχισε και σήμερα ο Μ.Χρυσοχοϊδης, σε ηπιότερους όμως τόνους, το κρεσέντο του εναντίον του Γ.Παπανδρέου και της διετούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ 2009-2011. Την θέση του στηλίτευσαν έντονα και οι συνάδελφοί του στο ΠΑΣΟΚ αλλά και οι πολιτικοί του αντίπαλοι, χρησιμοποιώντας όλοι την ίδια κατηγορία περί ανακολουθίας αναρωτώμενοι αν ήταν αυτός ο ίδιος υπουργός της κυβέρνησης που κατηγορεί και θιασώτης και ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής που σήμερα θεωρεί καταστροφική.

♦ Αρχισαν να κυκλοφορούν πληροφορίες προερχόμενες απο απόρρητες εκθέσεις μυστικών υπηρεσιών ξένων χωρών στη χώρα μας, σχετικά με τα γεγονότα του 2009 που προηγήθηκαν των εκλογών του Οκτωβρίου  και της αλλαγής ηγεσίας απο τον Κ.Καραμανλή στον Γ.Παπανδρέου. Σύμφωνα με αυτές, ο πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ είχε εκβιαστεί, αν οχι και απειληθεί να εγκαταλείψει την εξουσία μετά απο ενέργειές του στην εξωτερική πολιτική που δεν ήταν αρεστές στους Ευρωπαίους εταίρους μας και τις ΗΠΑ. Και έπρεπε να έλθει στην εξουσία ο Γ.Παπανδρέου ο οποίος, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, είχε δώσει διαβεβειαώσεις οτι θα κινηθεί στην κατεύθυνση που θα του υπεδείκνυαν.

♦ Το ΙΚΑ υποθηκεύει τα ακίνητά του και τις ασφαλιστικές εισφορές των επομένων 10 ετών, προκειμένου να εξασφαλίσει δάνειο 3 δις ευρώ για την καταβολή των συντάξεων του 2102-2013.

♦ Επιστολή τους δημοσιοποίησαν 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις θέσεις τους για την παρούσα κατάσταση στο κόμμα και τα μέλλει γενέσθαι. ΟΙ βουλευτές είναι οι : Γιουματζίδης Βασίλης, Δημητρουλόπουλος Τάκης, Θεοδωρίδης Ηλίας, Θεοχάρη Μαρία, Κασσάρας Γιώργος, Καστανίδης Χάρης, Κυριακοπούλου Μαρία, Μιχελογιαννάκης Γιάννης, Μίχος Λάμπρος, Παραστατίδης Θεόδωρος, Τεκτονίδου Κυριακή, Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας. Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής.

♦ Μετά την κορυφή της Ευρώπης, η Αλεξάνδρα Ασημάκη κατέκτησε και την κορυφή του κόσμου! Η πολίστρια της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών Ελλάδος, στην πορεία για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ψηφίστηκε ως η καλύτερη πολίστρια στον κόσμο για το 2011!
Είναι η τρίτη μεγάλη ατομική διάκριση φέτος για την παίκτρια της Βουλιαγμένης. Το καλοκαίρι πήρε τον τίτλο της MVP του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Σαγκάη, ενώ τον Οκτώβριο της απονεμήθηκε το βραβείο της καλύτερης στην Ευρώπη, με την Αντιγόνη Ρουμπέση να είναι τότε δεύτερη.
Η 23χρονη πολίστρια, προϊόν των ακαδημιών της Βουλιαγμένης, ξεχώρισε με την απόδοσή της τα τελευταία χρόνια, βοηθώντας την ομάδα της να φτάσει στο πρωτάθλημα του 2010 και κυρίως στα δύο σερί Τσάμπιονς Καπ και τα συνεχόμενα Σούπερ Καπ Ευρώπης, το 2009 και το 2010.

Πηγή: ΑΡΡΙΑΝΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ   http://arrianos1.wordpress.com

http://arrianos1.wordpress.com/2011/12/05/%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-5-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-2011/ )

Πηγές videoς: newsittv-YouTube  &  newsit.gr  &  -YouTube

 

********************************************************************************

BlackMediterraneanPirate  

Σύντομος Σύνδεσμος        wp.me/pPn6Y-bDC
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s