“Στημένοι πόλεμοι, εξεγέρσεις και κρίσεις”. Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Λίβανος, Σομαλία, Σουδάν, Ιράν. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται αδιάκοπα. Δυστυχώς. (Δείτε τα videos). [Ενημερώνεται].

BlackMediterraneanPirate    27-03-2011   07:40

Ενημέρωση:  16:50


-Στρατηγός Wesley Clark:

“… πάμε σε πόλεμο με το Ιράκ; Γιατί;”. “Δεν ξέρω. Μάλλον δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν”.

“… έχουμε καλό στρατό και μπορούμε να κατεβάζουμε κυβερνήσεις.

Οπότε, αν έχεις μόνο σφυρί, κάθε πρόβλημα πρέπει να μοιάζει με καρφί.”


-O Nigel Farage (Ευρωβουλευτής), “τα χώνει”  και πάλι στον Βέλγο Herman van Rompuy (πρόεδρος της Ε.Ε.) για εγκάρδιες συναντήσεις του με τον Καντάφι.

“…Υπάρχει μια ωραία φωτογραφία σας να κρατάτε το χέρι του κ. Καντάφι. Πρέπει να πω ότι δεν σας έχω ξαναδεί να χαμογελάτε τόσο πλατιά και τόσο χαρούμενο! Μπορεί να είναι ένας παλιόφιλος που τα πίνατε, δεν το ξέρω”.

-“… ήταν η πρόφαση για να πουν ότι ήταν δικτάτορες… Ή έλεγαν πως πρέπει να εισβάλλουν σ΄αυτή τη χώρα, για να μην γίνει ντόμινο… Ένα τέτοιο επιχείρημα δίνει μια εύκολη δικαιολογία στις Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ να μπουν στις περιοχές και σήμερα είναι το ίδιο εύκολο, με την οικονομική καταστροφή και την ατζέντα της ανθρωπιστικής κρίσης…”.


“Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η διαλεκτική είναι εντελώς ψεύτικη…”.

Στρατηγός (4*) Wesley Clark.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται αδιάκοπα. Δυστυχώς. (Δείτε τα videos, έχουν ελληνικούς υπότιτλους).

http://www.youtube.com/user/vasoula2908#p/u/1/aL_KxtYZCRw

(+ Η Απολογία ενός Οικονομικού Δολοφόνου, με ελλην. υπότιτλους)

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Ποιός είναι ο Στρατηγός Wesley Clark.:

-Διοικητής  «Επιχειρήσεων Συμμαχικών Δυνάμεων» στον πόλεμο του Κοσσόβου/ Ανώτατος Διοικητής Συμμαχικών Δυνάμεων ΝΑΤΟ Ευρώπης (1997-2000)

[«SACEUR”, θέση που κατέχει σήμερα ο Ελληνοαμερικανός Ναύαρχος Σταυρίδης].

-2004-Προεδρική υποψηφιότητα/Κόμμα Δημοκρατικών, κέρδισε σε Πολιτεία Οκλαχόμα/ αποχώρησε για να στηρίξει υποψηφιότητα John Kerry.

-Θεωρήθηκε ικανός υποψήφιος για την προεδρία των Δημοκρατικών το 2008, αλλά και πάλι α(υ)ποχώρησε στις 15-09-2007, για να στηρίξει την υποψηφιότητα της Hillary Clinton. Όταν απέτυχε η Hillary Clinton, υποστήριξε υποψηφιότητα Barack Obama για προεδρία Η.Π.Α.

 

  

 

-Σήμερα:

Ηγείται της Επιτροπής Πολιτικής Δράσης “WesPAC”, που στηρίζει δημοκρατικούς υποψήφιους στις Προεδρικές Εκλογές.

Ένας από τους διευθύνοντες της «Ενεργειακής Ανάπτυξης» (Growth Energy).

Μέλος του Συμβουλίου Διεύθυνσης της BNK Petroleum.

————————————————————————————————

Υποτιθέμενες χώρες προς “αφανισμό”:

1. Ιράκ: Ok.  Η “αποστολή” ολοκληρώθηκε. Ανάληψη πετρελαίων περιοχής. “Πόδι” σε Κεντρική Ασία και Αραβικό Κόσμο. Καταστροφή μνημών ανθρωπότητας (αρχαίος πολιτισμός).

2. Συρία: Η “αποστολή”  ξεκίνησε. Προσφέρεται για δημιουργία εμφύλιων θρησκευτικών συρράξεων (Σουνίτες-Σιίτες, όπως και στο Ιράκ). “Πόδι” στη Μέση Ανατολή. Η αποσταθεροποίησή της απειλεί γενικότερη αποσταθεροποίηση Μέσης Ανατολής. Μνήμες ανθρωπότητας (αρχαίοι πολιτισμοί). Έλεγχος ηγετικών ομάδων (“παράνομων & νόμιμων”) Ισλαμικού κόσμου. Εγγύτητα με Ισραήλ.

3. Λίβανος: Η “αποστολή” έχει ξεκινήσει. Κοντεύει… Προσφέρεται για δημιουργία εμφύλιων θρησκευτικών συρράξεων. “Πόδι” στη Μέση Ανατολή. Η αποσταθεροποίησή του απειλεί γενικότερη αποσταθεροποίηση Μέσης Ανατολής. Μνήμες ανθρωπότητας (αρχαίοι πολιτισμοί). Έλεγχος ηγετικών ομάδων (“παράνομων & νόμιμων”) Ισλαμικού κόσμου. Εγγύτητα με Ισραήλ.

4. Λιβύη: Η “αποστολή” ξεκίνησε. Σκοπός: πιθανή διχοτόμηση. Ανάληψη πετρελαίων διχοτομημένης                     πετρελαιοφόρας περιοχής (απόθεμα: 40 δις βαρέλια πετρέλαιο, υψηλής ποιότητας, χαμηλής σε περιεκτικότητα θείου, κατάλληλης για τις απαιτήσεις των αμερικανικών διυλιστηρίων, τόσο για να καλυφθούν μελλοντικές ενεργειακές απαιτήσεις, όσο και για να κρατηθεί και η Κίνα έξω απ΄το “παιγνίδι”, όπως υποστηρίζουν κάποιοι αναλυτές). Επίσης, υπάρχουν προοπτικές για ανάπτυξη εναλλακτικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  από την Ευρωπαική Ένωση (Γερμανία κυρίως) στα συγκεκριμένα εδάφη , αλλά και όλη τη Β. Αφρική (“desert-tech”, κάτοπτρα). Εμπόριο και δοκιμασία (νέων) όπλων. Προσφέρεται για δημιουργία εμφύλιων συρράξεων (120 φυλές). Πιθανή υποστήριξη και εξοπλισμός αντικαθεστωτικών και στη συνέχεια  κατάρριψή τους από εξουσία (όπως και με Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν). Ανάληψη ηγεσίας και έλεγχος Αφρικανικής ηπείρου. Μνήμες ανθρωπότητας (αρχαίοι πολιτισμοί). Αναδιατάξεις στον ΟΠΕΚ. Πόλεμος διαρκείας (έσοδα).

5. Σομαλία: Την “παλεύουν” ακόμα. Ζόρικα. Προσφέρεται για δημιουργία εμφύλιων συρράξεων.Έλεγχος στενών Ερυθράς & Αραβικής Θάλασσας/ Κόλπου του Άντεν= πολυσύχναστο πέρασμα για τη διεθνή εμπορική ναυτιλία /περισσότερα από 21.000 πλοία διέρχονται τον κόλπο κάθε έτος.

6. Σουδάν: Ok. Η “αποστολή” ολοκληρώθηκε. Διχοτόμηση. Ανάληψη πετρελαίων διχοτομημένης                     πετρελαιοφόρας νότιας περιοχής.

7. Ιράν: Η “ναυαρχίδα” των επιθυμητών εισβολών. Ψάχνεται αφορμή. Ζόρικος αντίπαλος.  “Αποστολή” με πολλές συνέπειες, υψηλής επικινδυνότητας (high risk>>κατοχή πυρηνικών, αναβαθμισμένων όπλων, μη προβλέψιμες αντιδράσεις)… Εξαιρετικά υψηλή ποιότητα πετρελαίου. Πετρελαϊκά αποθέματα (τελευταία στοιχεία 2010): 150,31 δισεκατομμύρια βαρέλια. Και πολλές άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές (π.χ. φυσικό αέριο-Το Ιράν συνολικά κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε αποθέματα φυσικού αερίου μετά τη Ρωσία, ενώ εντοπίζονται και νέα κοιτάσματα). Έλεγχος Στενών Χορμούζ (Περσικός Κόλπος). “Πόδι” σε Κεντρική Ασία και Αραβικό Κόσμο. Καταστροφή μνημών ανθρωπότητας (αρχαίος πολιτισμός). “Επικίνδυνες” (για το παγκόσμιο κεφάλαιο) & “ύποπτες” συνεργασίες με βάση τις πλουτοπαραγωγικές πηγές: ανακοίνωση συνεργασίας ανάμεσα σε Ρωσία-Ιράν-Κατάρ (60% της παγκόσμιας παραγωγής) για σχηματισμό καρτέλ φυσικού αερίου, στα πρότυπα του OPEC (22-10-2008).

[Τότε: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε την έντονη αντίθεση της καθώς υπάρχουν φόβοι για άνοδο των τιμών.Ο Alexei Miller, πρόεδρος της Ρωσικής Gazprom, είπε ότι σχηματίζουν μια «μεγάλη τρόικα αερίου» και προειδοποίησε ότι η εποχή των φθηνών υδρογονανθράκων έφθασε στο τέλος της.
«Μεταξύ μας έχουμε τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου, μοιραζόμαστε κοινά στρατηγικά συμφέροντα και, κάτι πολύ σημαντικό, μοιραζόμαστε υψηλές προοπτικές τριμερούς συνεργασίας». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δηλώσει τότε “ότι θα αντιταχθεί στη δημιουργία ενός οργανισμού που θα περιορίζει τον ανταγωνισμό”. Η Δύση υποπτεύεται ότι η Ρωσία και το Ιράν χρησιμοποιούν την ενέργεια προς επίτευξη πολιτικών στόχων. Το καρτέλ αερίου θα επεκτείνει τη δυναμική των τριών χωρών σε ενεργειακά και πολιτικά θέματα, ιδίως αν οι τιμές του πετρελαίου ανέλθουν σε πρωτοφανή ύψη. Με αυτά τα δεδομένα, πολιτικοί, επιχειρηματίες και καταναλωτές θα στραφούν προς το πιο καθαρό φυσικό αέριο και άλλα εναλλακτικά καύσιμα. Η Ρωσία, το Ιράν και το Κατάρ συνειδητοποιούν ότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος της αγοράς και οι τρεις αυτές χώρες προσπαθούν να προετοιμαστούν].

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

—————————————————————————————————————————————————

Κι αυτά:

http://www.youtube.com/user/vasoula2908#p/u/8/Sc7YM0fj7go

http://www.youtube.com/user/vasoula2908#p/u/9/lROYVLN1Jgk

(Είναι λίγο “γραφικοί”. Εννοείται, με κριτικό πνεύμα.)

—————————————————————————————————————————————————

Πέρα απ΄τους πολέμους, απ΄την άλλη πλευρά, οπωσδήποτε, οι εξεγέρσεις στη Μέση Ανατολή είναι και κοινωνικές κι αυτό οφείλεται στην ωριμότητα που ανέπτυξαν οι νεότερες γενιές, μέσα από τις νέες δυνατότητες που τους προσφέρθηκαν, καθώς και στα όρια κοινωνικής αντοχής, που εξαντλήθηκαν, έπειτα από αιώνες καταπιεσμένης ταξικής πάλης, ανοχής και αποικιοκρατίας. Οι νέες δυνατότητες που διεύρυναν τους ορίζοντες: γνώση, καλλιέργεια και δυνατότητα για μόρφωση (σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές), η χρήση της τεχνολογίας, η (νεανική) τόλμη, η επαφή με το Δυτικό Κόσμο (άνοιγμα “κλειστών” συνόρων, εξάπλωση τουρισμού, ταξίδι, ΜΜΕ, internet, σπουδές),  η ανάγκη των νεότερων γενεών για ένα καλύτερο μέλλον . Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται, ίσως, κάποιοι (το παγκόσμιο -ή καλύτερα παγκοσμιοποιημένο- κεφάλαιο) με σκοπό να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

—————————————————————————————————————————————————

Kι άλλο:

Nigel Farage (Ευρωβουλευτής, αρχηγός του κόμματος UΚIP των ευρωσκεπτικιστών – έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν αποκάλεσε τον πρόεδρο της Ε.Ε.  Herman van Rompuy «βρεγμένο κουρέλι» με το παρουσιαστικό «τραπεζικού κλητήρα», αλλά και για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε για να περιγράψει τις ευθύνες της Ε.Ε. για την ελληνική οικονομική κρίση),  “τα χώνει”  και πάλι στον Βέλγο Herman van Rompuy για εγκάρδιες συναντήσεις του με τον Καντάφι (τα καλά τα δικά μας, δηλαδή), λίγο πριν την εισβολή, προσπαθώντας να την αποτρέψει (16-03-2011) / Ο Herman van Rompuy εκλέχτηκε από τα μέλη του European Council ως ο πρώτος πλήρους απασχόλησης (full time) “President of the European Council” υπό την Συνθήκη της Λισσαβόνας, από 1-12-2009 ως 31-05-2012,αν και ανέλαβε επίσημα την 01-01-2010).

http://www.youtube.com/user/vasoula2908#p/u/2/5_BzqHgxjUE

http://www.youtube.com/user/vasoula2908#p/u/30/7tQ1ylp_qYc (για την οικονομική κρίση ΕΕ)


Και -δοθείσης ευκαιρίας- και αυτό το βίντεο (για να είναι όλα μαζί)/ Daniel Kohn-Bendit:

http://www.youtube.com/watch?v=V7fnJCmbuPU&playnext=1&list=PL6EA094A86D40A8C3


Είναι, όπως τα λέει, o Nigel Farage:

δεν υπάρχει, κανονικά, νομιμότητα για στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη.


“Η Ιστορία δείχνει ότι είναι εύκολο να εμπακείς σ΄έναν πόλεμο, αλλά δύσκολο να βγεις απ΄αυτόν.

Η εμπλοκή στη Λιβύη μπορει να εξελιχτεί σ΄ένα είδος Βιετνάμ” (ή και Αφγανιστάν, θα συμπληρώναμε. Δηλαδή: ακόμα χειρότερα).

“…Υπάρχει μια ωραία φωτογραφία σας να κρατάτε το χέρι του κ. Καντάφι. Πρέπει να πω ότι δεν σας έχω ξαναδεί να χαμογελάτε τόσο πλατιά και τόσο χαρούμενο! Μπορεί να είναι ένας παλιόφιλος που τα πίνατε, δεν το ξέρω”. (!!!!!)

——————————————————————————————-

Κι άλλο:

Αναλυτές πιστεύουν πως η όλη αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή (και η αντικατάσταση “ηγετών μαριονετών” με “καλύτερες μαριονέτες”), στοχεύει κυρίως στην Κίνα (στην αποδυνάμωση του αναπτυσσόμενου πολιτικού, διπλωματικού, εμπορικού ρόλου της στη Μέση Ανατολή/ θέλουν να κοντράρουν τη δυναμική της Κίνας, αλλά και να ελέγξουν, έτσι, το παγκόσμιο εμπόριο πετρελαίου, ώστε ν΄ ανέβουν οι τιμές ), πράγμα που αποδεικνύεται από τα πρόσφατα ανοίγματα της Κίνας στις εν λόγω αγορές= η αποσταθεροποίηση “χαλάει τη σούπα” και πολλές  διακρατικές / εμπορικές / οικονομικές συμφωνίες, με στόχο τον έλεγχο ή την πλήρη εξάλειψή τους, εν τη γενέσει τους.

“… ήταν η πρόφαση για να πουν ότι ήταν δικτάτορες… Ή έλεγαν πως πρέπει να εισβάλλουν σ΄αυτή τη χώρα, για να μην γίνει ντόμινο… Ένα τέτοιο επιχείρημα δίνει μια εύκολη δικαιολογία στις Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ να μπουν στις περιοχές και σήμερα είναι το ίδιο εύκολο, με την οικονομική καταστροφή και την ατζέντα της ανθρωπιστικής κρίσης…”.

“Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αυτή η διαλεκτική είναι εντελώς ψεύτικη…”.


James Corbett, Η Μεγάλη Γεωπολιτική Σκακιέρα

http://www.youtube.com/user/vasoula2908#p/u/7/HQ7gcoKhISw

Η Απολογία ενός Οικονομικού Δολοφόνου, με ελλην. υπότιτλους (διάρκεια:  1:29′:48” )


*********************************************************************************************************

BlackMediterraneanPirate

Σύντομος σύνδεσμος     http://wp.me/p1rmrx-2n

&  http://wp.me/pPn6Y-7vm 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s