…για την “Ώρα της Γης”. Κοροϊδευόμαστε; Greenwash: “Ώρα της Γης 2011″‎, η μεγάλη απάτη! ΟΧΙ στην υποκρισία! ΔΕΝ σβήνουμε τα φώτα! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πολιτικές που μας θέλουν υπηκόους των ΜΜΕ και των πολιτικών τους! [ενημερώνεται]

BlackMeditarraneanPirate  26-03-2011    13:30

Αναδημοσιεύει από τον alejaaandro (αμπελοφιλοσοφώντας..http://alejaaandro.blogspot.com/2010/03/blog-post.html)  και τον εαυτό του/της  και τη sibilla κι ένα σωρό άλλα blogs & sites

(για να είναι οι διαμαρτυρίες μαζί), προσθέτοντας και νέα κείμενα (παρατηρήστε  “τελευταία ενημέρωση” ).

Τελευταία ενημέρωση: 27-03-2011    16:30


(alejaaandro >>>αμπελοφιλοσοφώντας..http://alejaaandro.blogspot.com/2010/03/blog-post.html)

>>>>>>>

…για την “Ώρα της Γης”

Κοροϊδευόμαστε;

Καταρχάς, μια σύντομη “μηχανολογική” εκτίμηση:

Ενεργειακά μιλώντας, αν κλείσουμε μαζικά τα φώτα για μία ώρα νομίζω ότι περισσότερο επιβαρύνουμε το περιβάλλον παρά το οφελούμε. Αυτό γιατί το δίκτυο μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα σε μικροαλλαγές της ζήτησης ενέργειας αλλά μεγάλες αλλαγές (έστω και προβλέψιμες) είναι δύσκολο να “απορροφηθούν” απ’ το δίκτυο χωρίς σημαντικές περενέργειες και απώλειες (σκεφτείτε ότι μια μεγάλη μονάδα της ΔΕΗ μπορεί να χρειάζεται ακόμα και 2-3 μέρες για να τεθεί από το μηδέν σε πλήρη ισχύ).

Άρα γιατί γίνεται αυτή η κίνηση; Το λένε και οι διοργανωτές της: Για συμβολικούς λόγους. Θέλουν να περάσουν ένα μήνυμα.

Ποιό το μήνυμα και σε ποιούς απευθύνεται;

Προφανώς θέλουν να πουν στους “υπεύθυνους” (βλ. κυβερνήσεις κλπ) ότι νοιάζονται για το περιβάλλον και απαιτούν από αυτούς να νοιαστούν επίσης.

Όλα καλά μέχρι εδώ.

ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ;

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;

Η δικιά μου εκτίμηση;

Greenwash (googlαρέ το αν δε ξέρεις τί σημαίνει).

Προσπαθούν απλά (όπως πολλά προϊόντα σήμερα) να σε πείσουν για τον “και καλά” οικολογικό τους χαρακτήρα όταν στην πραγματικότητα*…….. Άσε, δε θες να ξέρεις τί κάνουν στην πραγματικότητα. Ή μπορεί κ να τα ξέρεις ήδη, δεν είναι αυτό το νόημα του post.

Αν λοιπόν νοιάζεσαι για το περιβάλλον, δε με νοιάζει αν θα σβήσεις τα φώτα σου για μια ώρα,με νοιάζει να τα σβήνεις πάντα όταν δε τα χρειάζεσαι. Το καλοκαίρι να αρκείσαι στον ανεμιστήρα και όχι στα 30000 btu του αρκουδίσιου σου. Το καλοκαίρι να κοιμάσαι με ανοιχτά παράθυρα και ανεμιστήρα και όχι με το αρκουδίσιο στους 15 βαθμούς και κουβέρτα γιατί κρυώνεις. Και όταν ΠΡΕΠΕΙ ντε και καλά να χρησιμοποιήσεις το αρκουδίσιο, τουλάχιστον έχε λίγη κοινή λογική. Όπως λέω και στη μάνα μου (που κοιμάται με ανοιχτό αρκουδίσιο και ανοιχτή πόρτα) “Θα σταματήσω να κλείνω την πόρτα σου τα βράδυα τη μέρα που θα καταφέρεις να μαγειρέψεις με τον φούρνο ανοιχτό.”

Αν θες και άλλες συμβουλές, ο τύπος (έντυπος και ηλεκτρονικός) είναι γεμάτος από άρθρα του στυλ “10 απλοί τρόποι να σώσεις το περιβάλλον” κλπ. Σίγουρα μπορείς να βρεις κάποια.

Φρόντισε λοιπόν να σβήσεις τα φώτα για μια ώρα και να μη κάνεις όλα τα υπόλοιπα. Θα είσαι ακόμα πιο υποκριτής από τις κυβερνήσεις που συμμετέχουν στο “Earth Hour”.

ΥΓ. Για παράδειγμα, πέρσυ έτυχε να ‘μαι σε μια καφετέρια την “Ώρα της Γης” και σβήσαν τα φώτα για να αποδείξουν πόσο οικολόγοι είναι. Η τηλεόραση όμως έμεινε ανοιχτή γτ είχε αγώνα…….

Εύγε..

* (BlackMediterraneanPirate)> Greenwash: χρησιμοποιώντας  ανάλαφρα λουλουδάκια και πράσινο χρώμα στις φίρμες και τις ταμπέλες των εταιρειών, τις συσκευασίες  των προϊόντων κλπ, προσπαθούν να μας πείσουν για τον οικολογικό χαρακτήρα των εταιρειών αυτών, ενώ μπορεί να είναι οι χειρότεροι εχθροί του περιβάλλοντος [Greenwash= Green (πράσινο)+ whitewash (ασπρίζω, ασβεστώνω τοίχο, αλλά και απαλλάσσω από ευθύνη, αποκαθιστώ τη φήμη, συγκαλύπτω ελαττώματα, αθωώνω). Καθόλου τυχαία η επιλογή των λέξεων. Το αντίθετο, πολύ προσεκτικά επιλεγμένες].

Video “greenwashing” (δυστυχώς, χωρίς ελλην. υπότιτλους, αλλά αρκετά απλό και σύντομο, ακόμα και για εκείνους που μιλάνε λίγα αγγλικά).


Video “BP wins Greenpeace ‘ greenwash’ award…

(Aκτιβιστές “μπουκάρουν”  στην BP, για να τους παραδώσουν το “βραβείο Greenwash” της χρονιάς. Εννοείται, ότι οι υπάλληλοι της BP τους πετάνε έξω.)

Σατιρικό

Greenwash spill at the BP-sponsored National Portrait Gallery

(Επειδή η BP είναι χρηματοδότης της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων του Λονδίνου, έσπευσαν να καθαρίσουν από τις “κηλίδες'” οι  “αντάρτες του Greenwash”, ύστερα από επείγον τηλεφώνημα που δέχτηκαν, λίγο πριν αρχίσει η απονομή του “Βραβείου Πορτρέτου BP”. Εντόπιζαν πρόβλημα σε οποιοδήποτε σημείο αναφερόταν το λογότυπο της BP…).

“Ώρα της Γης 2011″‎, η μεγάλη απάτη! ΟΧΙ στην υποκρισία! OXI, δεν συμμετέχουμε στην ανοησία, ΔΕΝ σβήνουμε τα φώτα! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πολιτικές που μας θέλουν υπηκόους των ΜΜΕ και των πολιτικών τους!

(αναδημοσιεύει ο/η BlackMediterraneanPirate από τη sibilla κι ένα σωρό άλλα blogs & sites)

“Ώρα της Γης 2011″‎, η μεγάλη απάτη!

ΟΧΙ στην υποκρισία!

Tο Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30,ανάβουμε  ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας, όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, διαδηλώνουμε μ’ αυτό τον τρόπο εναντίον της βλακείας, εναντίον της μαζικής ψυχολογικής τρομοκρατίας που θέλουν να μας επιβάλουν.
Αρνούμαστε την υποκρισία αυτών που κερδοσκοπούν ρυπαίνοντας, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πολιτικές που μας θέλουν υπηκόους των ΜΜΕ και των πολιτικών τους, είμαστε ενεργοί πολίτες κι όχι κοπάδι!

Ο πλανήτης θα σωθεί όταν…
πληρώσουν και τιμωρηθούν οι κλέφτες του μόχθου,
αυτοί που εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν σε ζητήματα οικολογίας:

Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη!

– (Από τα “ΝΕΑ”, 03-03-2009)
“Κόβουν τα παρθένα δάση για να φτιάξουν χαρτί υγείας”.Κόλπος του Μεξικού

03-06-2010:
η γνωστή πετρελαιοκηλίδα πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα

Η καταστροφή στον Αμαζόνιο.

“Οι κυριότερες απειλές για το δάσος του Αμαζονίου είναι: οι μετανάστες κτηματίες, η παράνομη υλοτομία, η εξόρυξη μεταλλευμάτων και η άντληση πετρελαίου…
To 25% των δραστικών συστατικών των φαρμάκων στη μάχη κατά του καρκίνου σήμερα προέρχονται από οργανισμούς που βρίσκονται μόνο στο rainforest…
Το rainforest του Αμαζόνιου έχει χαρακτηριστεί σαν «Οι πνεύμονες του πλανήτη» γιατί εξασφαλίζει τη θεμελιώδη παγκόσμια περιβαλλοντική υπηρεσία της συνεχούς ανακύκλωσης του διοξειδίου του άνθρακα σε οξυγόνο.  Περισσότερο από το 20% του οξυγόνου του πλανήτη παράγεται στο rainforest του Αμαζόνιου.  Το 1% του γλυκού νερού είναι στη λεκάνη του Αμαζονίου.” (από http://walking-greece.ana-mpa.gr/articleview2.php?id=4129)
 
 
Η Καταστροφή στην Ινδονησία


Νότιο Λάος
Λάος, Ποταμός Nam Ou

Ορυχείο εξόρυξης μετάλλων… … …

****************************************************************************************************

BlackMediterraneanPirate


Σύντομος Σύνδεσμος    http://wp.me/pPn6Y-7tt

                                         &   http://wp.me/p1rmrx-1y


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s