ΛΙΒΥΗ: έτσι εξηγούνται όλα. Η ασυμφωνία στο ΝΑΤΟ, ο αρχικός δισταγμός των Η.Π.Α. να ξεκινήσει ο πόλεμος, οι αναδιπλώσεις & «κωλοτούμπες» των απανταχού κρατών (Τουρκία) και ενώσεων κρατών (Αραβικός Σύνδεσμος). Δείτε το βίντεο «O OHE ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!». [ενημερώνεται]

BlackMediterraneanPirate   23-03-2011  20:23


Τελευταία Ενημέρωση: 24-03-2011   04:30

Ακόμα ν΄αποφασίσει το ΝΑΤΟ τί ρόλο θ’ άναλάβει στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, αν αναλάβει κάποιο ρόλο…

Από την Κυριακή 20-03-2011 και με καθημερινές συνεδριάσεις μεταξύ των κρατών-μελών αναμένεται η απόφασή τους σχετικά με τις επιχειρήσεις…

Κάθε μέρα συνεδριάζουν και δεν καταλήγουν σε καμία απόφαση.

Το μόνο που έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν είναι η επιβολή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Και, μάλιστα, άρχισαν ήδη οι περιπολίες στις λιβυκές ακτές (με σκοπό την επιτήρηση της  τήρησης του εμπάργκο όπλων), με τη συμμετοχή και της Τουρκίας (τελικά…).

Και, πώς είναι δυνατό ν΄αποφασίσουν; Αφού κανένας δεν τον ήθελε αυτό τον πόλεμο, αυτή τη στρατιωτική επέμβαση. Ή, μάλλον, κάποιοι τον ήθελαν αυτό τον πόλεμο. Κάποιους βόλευε η διεξαγωγή αυτού του άδικου πολέμου, που οι απώλειες αθώων αμάχων είναι κιόλας τεράστιες, αν και κανένας δεν τολμάει να δώσει επίσημα στοιχεία. Μόνο οι άμοιροι κάτοικοι, που σε συνεντεύξεις στα διεθνή κανάλια, λένε πώς, σε διάφορα σημεία και πόλεις της Λιβύης , “είδαν αμέτρητα πτώματα… δεν μετριόνταν“, “υπήρχαν και παιδιά ανάμεσά τους”… … …

Ποιοί τον ήθελαν αυτό τον πόλεμο, τελικά; Δείτε το βίντεο, ρίξτε μια ματιά στα κείμενα και στα links που παραθέτουμε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

 


  

Βέβαια, τ΄ότι το ΝΑΤΟ δεν “συμμετέχει”, δεν “αποφασίζει”, είναι και πάλι “υποκριτικό”. Λίγο κοροϊδία προς όλους εμάς. Το ΝΑΤΟ, φυσικά και συμμετέχει ήδη. Κι όχι απλώς συμμετέχει, αλλά βομβαρδίζει κιόλας. Αφού βομβαρδίζουν οι σύμμαχες δυνάμεις, τα μέλη του, η Γαλλία. η Αγγλία, οι Η.Π.Α. και μάλιστα χρησιμοποιούν τις ΝΑΤΟ-ικές βάσεις (Νάπολη, Σούδα κλπ).

Λείπει, δηλαδή, η τελική επίσημη υπογραφή, αλλά η “δουλειά” γίνεται ήδη. Λείπει, δηλαδή το “θεωρητικό” του θέματος. Γιατί το “πρακτικό” εφαρμόζεται ήδη.

Και προσθέτουμε, βέβαια, την περίπτωση χωρών όπως η Γαλλία και η Τουρκία, που μέσα σ΄αυτή την «αναμπουμπούλα» δίνουν μία δεύτερη ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ διάσταση στον πόλεμο αυτό και μέσα από την πονηρή στάση τους προσπαθούν να αρπάξουν το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι της πίτας.

  1. Η  Γαλλία: τα πετρέλαια της Λιβύης και τον έλεγχο της Αφρικής, ως βασικοί αποικιοκράτες στην περιοχή (ξαναθυμήθηκαν το «ένδοξο» κι «αιματοκυλιστικό» παρελθόν τους.
  2. Α. Η Τουρκία>>να έχει τον έλεγχο στον Ισλαμικό Κόσμο, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο (επηρεάζοντας, έτσι την Ευρωπαϊκή Ένωση) και τη Μέση Ανατολή.

2Β.  Να βάλει «πόδι» στην ΑΟΖ Ελλάδας μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου/ Λιβύης, όπου βρίσκονται πολύ μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου & φυσικού αερίου, ειδικά κάτω από τη Γαύδο.

[Δοθείσης ευκαιρίας, ρίξτε μια ματιά και στα ακόλουθα βίντεο.

Αναφέρονται στην “απολογία” του John Perkins, “οικονομικού δολοφόνου” κρατών, όπως το δικό μας (κράτη οικονομικά ασθενή, με όχι ιδιαίτερη πολιτική σταθερότητα, όμως με εξαιρετικά μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές ή νευραλγικές θέσεις στον παγκόσμιο χάρτη).

Προβλήθηκε και ανάλογη εκπομπή από τον Κούλογλου-ΝΕΤ με τα εν λόγω βίντεο υποτιτλισμένα στα ελληνικά, οπότε ίσως μπορεί κάποιος να βρει την εκπομπή στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ.

Τα ακόλουθα βίντεο που επισυνάπτουμε εδώ είναι, δυστυχώς, στα αγγλικά, χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.

Μακάρι να είχαμε το χρόνο να τα μεταφράσουμε στα ελληνικά… Ανεξάρτητα, πάντως, απ΄το πόσο καλά μιλάτε αγγλικά, σίγουρα κάτι θα καταλάβετε. Έχουν πολύ ενδιαφέρον].

+ Η Απολογία ενός Οικονομικού Δολοφόνου, με ελλην. υπότιτλους (διάρκεια:  1:29′:48” )

http://www.youtube.com/watch?v=X-ABSA1C9OY&feature=player_embedded

Δεν ξέρουμε πια ποιός λέει αλήθεια και ποιός λέει ψέμματα, ποιός διασπείρει πληροφορίες και ποιές πληροφορίες διαρρέουν ή ποιές πληροφορίες “αφήνονται” να διαρρεύσουν (βλέπε Wikileaks)… … …

Είπαμε: ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Επιστρέφουμε στο επίμαχο θέμα της στάσης της Τουρκίας στον πόλεμο της Λιβύης και τα πιθανά οφέλη που εποφθαλμιά.

Για δείτε το άρθρο αυτό απ΄το έγκυρο «defencenet.gr”

“Τον έλεγχο μεταξύ Κρήτης και Λιβύης ζήτησε η Τουρκία”!

22-03-2011 20:45:11
Για να συμμετάσχει η Τουρκία στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης έθεσε απαίτηση να αναλάβει τονέλεγχο της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Κρήτης και Λιβύης και φυσικά να ελέγξει και τη νότια ΑΟΖ

της Ελλάδας, όπως αποκάλυψε μιλώντας πριν λίγο στην Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος

Παπανδρέου!

…Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του

πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να αναλάβει την διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας

στην Λιβύη, να διαχειριστεί το αεροδρόμιο της Βεγγάζης και να αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις,

ακούστε, για τον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Βεγγάζης και Κρήτης»!

Φυσικά η κίνηση της Τουρκίας, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί.

Με ανοικτό το θέμα της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης και βέβαια μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου,

αυτό είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενο.»

Αναδημοσίευση από: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=18517&Itemid=139)

Δείτε και το χάρτη, για να καταλάβετε:

(Αναδημοσίευση φωτο από: http://www.defencenet.gr)

Αυτή τη “μαγκιά” θέλουν να κάνουν, δήθεν για “ειρηνικούς σκοπούς”, με την αποδοχή και ανοχή των Η.Π.Α., των Λίβυων (όπου έχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα -γι΄αυτό και η διστακτική, “φιλειρηνική” στάση τους-  και μερικές χιλιάδες Τούρκους εργαζόμενους εκεί), αλλά και του Αραβικού Συνδέσμου ή του Κόσμου του Ισλάμ (ΑΝ τους αφήσουν οι Ιρανοί, οι οποίοι αντιτίθενται συστηματικά στα σχέδιά τους, ήδη από αιώνες πριν. Σχετικά με το εν λόγω θέμα, θα δημοσιεύσουμε σύντομα κείμενο με τίτλο “Πέρσες και Οθωμανοί”.

Και, μάλιστα, τη “μαγκιά” αυτή, την προβάλλουν ως “μοναδική περίπτωση” που θα τους ωθήσει να ενταχθούν στο όλο παιγνίδι του Πολέμου της Λιβύης.

Διπλωμάτες οι Τούρκοι! Χωρίς αστεία!… … …

Δείτε και τι μας περιμένει, αν τα «πάρει» ο τρελο-Καντάφι:

(Αναδημοσίευση φωτο από: www.defencenet.gr)

Ρίχτε μια ματιά κι εδώ: Βαλλιστικός τρόμος λιβυκών SCUD-C επάνω από την Κρήτη

(Αναδημοσίευση από www.defencenet.gr)

«…Πληροφορίες των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών αναφορικά με την ύπαρξη στο οπλοστάσιο της Λιβύης βαλλιστικών βλημάτων SCUD-C με  500 χλμ. εμβέλεια και οι χθεσινές απειλές του Μ.Καντάφι ότι πλέον ολόκληρη η Μεσόγειος είναι μία εμπόλεμη ζώνη, έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού την ελληνική αεράμυνα, ειδικά στην περιοχή της Κρήτης, που βρίσκεται εντός της ακτίνα δράσης των SCUD-C με την Σούδα να αποτελεί στόχο πρώτης κατηγορίας για τα λιβυκά βαλλιστικά βλήματα. Με τα βλήματα αυτά είχε βομβαρδίσει το 1991 ο Σαντάμ Χουσεϊν το Ισραήλ.

Είναι βέβαιη η ύπαρξη δεκάδων βλημάτων SCUD-B, με εμβέλεια 300 χλμ. αλλά υπάρχει ανησυχία ότι έχει σε ενεργό υπηρεσία και την έκδοση “-C” και δεν παρέδωσε τον Ιανουάριο του 2004 όλες τις συλλογές μετασκευής που είχε προμηθευτεί στις ΗΠΑ, μετά από σχετική συμφωνία.

… Κι ενώ η ανησυχία είναι διάχυτη, τώρα φαίνεται η απουσία των S-300PMU1 αφού δεν είναι μέχρι σήμερα και παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις, επιχειρησιακοί. Οι S-300 είναι το μοναδικό σύστημα το οποίο θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν τους SCUD-C αφού διαθέτουν εγνωσμένες και αναγνωρισμένες αντιβαλλιστικές δυνατότητες και να προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια στην Κρήτη και στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που επιχειρούν από την Σούδα.

Τον Ιανουάριο του 2004 η Λιβύη έστειλε στις ΗΠΑ τμήματα για επτά πυραύλους SCUD-C, πέντε βλήματα του ιδίου τύπου οι οποίοι μπορούσαν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 500 χλμ, ενώ υπήρξε δέσμευση της κυβέρνησης της Λιβύης για την μετατροπή των υπολειπόμενων βλημάτων SCUD-B σε μικρού βεληνεκούς βαλλιστικά συστήματα. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Όπως και στο θέμα των χημικών όπλων που υποτίθεται ότι τα έχει καταστρέψει, αλλά τώρα ομολογείται ότι διαθέτει 10 τόνους αερίου μουστάρδας σε αποθήκευση νότια της Σύρτης, έτσι και στην περίπτωση των βαλλιστικών βλημάτων SCUD η ανησυχία είναι διάχυτη.

Σύμφωνα με αναφορές των αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών στα τέλη του 2004, το πυραυλικό οπλοστάσιο της Λιβύης διέθετε πλέον βλήματα SCUD–B τα οποία έχουν εμβέλεια 300 χλμ και δυνατότητα μεταφοράς πολεμικής κεφαλής 985 κιλών.

Το βαλλιστικό πρόγραμμα της Λιβύης ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 με την αγορά 80 βλημάτων Scud–B καθώς και 40 βλημάτων Frog-7 από την Σοβιετική Ένωση.  Ακολούθησαν προσπάθειες της Λιβύης να αποκτήσει πυραυλική τεχνολογία από μια γερμανική εταιρεία στις αρχές της δεκαετίας του 1980 η οποία σταμάτησε τη συνεργασία λόγω πιέσεων της γερμανικής κυβέρνησης.

Παρόλα αυτά οι Λίβυοι κατάφεραν να αποκτήσουν τη σχετική τεχνολογία και να την αξιοποιήσουν στο δικό τους πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων με την κωδική ονομασία Ittisalt και να συνεχίσουν την έρευνα στο πυραυλικό κέντρο που είχαν αναπτύξει στην όαση της  Siwa.

Την ίδια περίοδο η Λιβύη προσέγγισε βραζιλίανικες εταιρείες ενώ μετά από αρκετή προσπάθεια κατάφεραν να αναπτύξουν έναν πύραυλο βασισμένο στην γερμανική τεχνολογία που είχαν αποκτήσει με βεληνεκές 950 χλμ. Υποτίθεται ότι το βλήμα δεν έχει μπει στην παραγωγή, αλλά αυτό θα φανεί στην πορεία. Ανάλογη προσπάθεια απόκτησης πυραυλικής τεχνολογίας έγινε και από την Κίνα.

Ακολούθησε η συνεργασία με το Ιράν η οποία όμως διακόπηκε από τις πιέσεις που δέχτηκε το καθεστώς της Λιβύης από την Δύση που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του προγράμματος ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων και όπλων μαζικής καταστροφής με πρωτοβουλία του ιδίου του Μουαμάρ Καντάφι.»

(Αναδημοσίευση από το έγκυρο www.defencenet.gr).

Πάντως, με λίγα λόγια: φημολογείται ότι ο Καντάφι διαθέτει 4 είδη πυραύλων. Τα 2 από αυτά, μπορούν να πλήξουν τις πρώτες σε λίστα αντίποινων, Λαμπεντούζα της Ιταλίας (το έχει ξανακάνει) και Κρήτη με ακρίβεια στόχου.

Τα άλλα 2, μεγαλύτερης εμβέλειας  (έως και βεληνεκούς 950 χλμ), δεν έχουν ακρίβεια στόχου, μπορούν, όμως, να προκαλέσουν πανικό στον κόσμο.

(Ετοιμάζουμε σχετικό κείμενο με περισσότερες λεπτομέρειες).

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

———————————————————————————————————————————————–

Κι ένα ανέκδοτο: Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Abdullah Gül , έκανε σήμερα τις εξής δηλώσεις, σχετικά με τον πόλεμο της Λιβύης:

«… κάποιες χώρες καιροσκοπούν»…

«… κάποιες χώρες δημιουργούν υποψίες για ύποπτες προθέσεις…».

Το «άλλο» με τον Τοτό, το ξέρετε;

———————————————————————————————————————————————–

***Ετοιμάζουμε κάποια κείμενα, σχετικά με:

1.   Ανάλυση της κατάστασης στη Λιβύη, τη Μεσόγειο και τον παγκόσμιο χάρτη, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Όλο το resumé.

2. ΟΛΟ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ (ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ) ΧΩΡΑ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ.

3.   Σχετικά με το γενικό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.

Οι εξελίξεις και όλες οι βρωμιές των πολιτικών (διεθνών και Ελλήνων) τρέχουν με τέτοιες ταχύτητες, που για να τις παρακολουθήσει κάποιος πρέπει να έχει 5 οθόνες, 10 μάτια, 20 αυτιά και 10 χέρια…

Εμείς, ο κόσμος, υποφέρουμε απ΄ τις βρωμιές όλων αυτών, είτε Λίβυοι, είτε Έλληνες, είτε Πορτογάλοι & Ιρλανδοί, είτε Σύριοι, Παλαιστίνιοι, Αφγανοί και Μπαχρεινοί, είτε κάτοικοι της Κερατέας και των Λιοσίων, δίπλα απ΄την «πολιτεία της χωματερής», που βγαίνουν κι εκεί κουμπούρια, καθημερινά.

ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΛΗ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ!

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ,

ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ,

που οι μόνοι που υποφέρουν είναι απλοί άνθρωποι, σαν κι εμάς.

****************************************************************************************************

BlackMediterraneanPirate


Σύντομος Σύνδεσμος     http://wp.me/pPn6Y-7pQ


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s