Τελευταία νέα και από τον πόλεμο στην Κερατέα (με video από το μέτωπο και νέες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες).

BlackMediterraneanPirate 21-03-2011  11:00Τριπλή επίθεση σε μπατσικά χθες το μεσημέρι (Κυριακή). Ήταν παρκαρισμένα στο μπλόκο των ΜΑΤ στην λεωφόρο Λαυρίου, ακριβώς πάνω από την γέφυρα που οδηγεί στην περιοχή του Οβριόκαστρου Κερατέας. Πλησίασαν 3 μάγκες, δεν τους πήραν χαμπάρι και τους την έκαναν.

Τα μπατσικά: 1τζιπ που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ, 1 συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας και 1 φορτηγάκι ανεφοδιασμού, τίγκα σε υλικό καταστολής (δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης κλπ κλπ, τα γνωστά).

Υπήρξε, όμως, κι άλλη απώλεια: από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε (πολύς καπνός… φλόμωσαν στον καπνό…την οποία φωτιά έκαναν 2 ώρες να σβήσουν) έπαθε ζημιές στο πίσω μέρος του κι ένα λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. που χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις των ΜΑΤ.

Κλασικά, μετά το επεισόδιο αυτό, ακολούθησε εκτεταμένη επιχείρηση σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά οι μάγκες την έκαναν. Συνέλαβαν, όμως, ένα παιδί και το πήγαν για εξακρίβωση στοιχείων στην Ασφάλεια, επειδή τους έκανε χειρονομίες… … …

Η ατμόσφαιρα συνεχίζει να είναι τεταμένη. Τα έργα έχουν σταματήσει, αλλά οι κάτοικοι δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια, για να μην υπάρξει πιθανότητα να συνεχιστούν, μέχρι το ζήτημα να ξεκαθαριστεί.

ΥΓ1. Το “clue” της υπόθεσης: μέσα στον τσαμπουκά και την κάπνα, περνάει μια κυρία που βγάζει βόλτα το σκυλάκι της (την βλέπετε στο video ακριβώς από κάτω) και δεν δείχνει να πτοείται απ΄το όλο σκηνικό (τι να κάνουν οι καημένοι οι άνθρωποι… συνήθισαν…).

ΥΓ2: ΑΠΟΡΙΑ: Καλά, δεν βαρέθηκαν τα ΜΑΤ τόσον καιρό στην Κερατέα; Υποθέτω ότι κάποιοι θα έχουν νοικιάσει και σπιτάκια στην περιοχή, για να μην ταλαιπωρούνται απ΄τις μετακινήσεις… Σε λίγο, δηλαδή, τόσον καιρό που “συμβιώνουν” με τους κατοίκους της Κερατέας, θα συνδεθούν και συναισθηματικά μαζί τους και θα δυσκολεύονται να τους την “πέσουν”…

ΜΑΓΚΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ>>>ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ! ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!


—————————————————————————————–

Περισσότερες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την Κερατέα


(Ακολουθεί αναδημοσίευση από http://www.newpost.gr

http://www.newpost.gr/ellada/item/31856-%CE%A0%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B1%CF%82

“Πόλεμος” για τα “σπασμένα” της Κερατέας

  • Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011 15:55

Από την Αναστασία Γαλάνη

Νέος “πόλεμος” έχει ξεσπάσει στην Κερατέα μεταξύ της δημοτικής αρχής του Οβριοκάστρου Κερατέας και του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Ηλία Λιακόπουλου για το ποιός θα πληρώσει τα “σπασμένα”…

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιακόπουλος ως υπεύθυνος εκπρόσωπος του Δημοσίου για τα θέματα των απορριμάτων εξαπόλυσε εκ μέρους της κυβέρνησης “απειλές” προς το δήμο Κερατέας διευκρίνίζοντας ότι “σε περίπτωση επανένταξης του έργου ΧΥΤΑ στην περιοχή από την κοινοτική χρηματοδότηση, το συνολικό ποσό επιβάρυνσης του Δημοσίου από δολιοφθορές και απαλλοτριώσεις… θα καταλογιστεί στο ίδιο το Δήμο Κερατέας-Λαυρεωτικής και θα παρακρατηθεία από τους ΚΑΠ 2011 και 2012″.

Με άλλα λόγια, ο κ. Λιακόπουλος ενημερώνει τους αντιδρώντες ότι θα κληθούν «να πληρώσουν τα σπασμένα», ακόμη και τις αποζημιώσεις προς τους εργολάβους, σε περίπτωση που χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση για το έργο ύψους 12 εκατ. ευρώ!

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, σε αυστηρό ύφος ο κ. Λιακόπουλος ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία προωθεί άμεσα ειδική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, προκειμένου οι αντιδρώντες να πληρώσουν άμεσα.

Ωστόσο, οι κάτοικοι τάσσουν ως αντεπιχείρημα τα “αδιακαιολόγητα έξοδα” του Δημοσίου εις βάρος των φορολογούμενων για την “προκλητική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή”. Σύμφωνα με υπολογισμούς της δημοτικής αρχής της Κερατέας, οι έλληνες φορολογούμενοι έχουν καταβάλει μέχρι στιγμής 3 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΑΤ, που φυλλάσουν καθημερινά τα μηχανήματα των εργολάβων.

Φυσικά, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κωσταντίνος Λεβάντης, με επιστολή του προς τον κ. Λιακόπουλο αποσαφηνίζει την θέση της δημοτικής αρχής απέναντι στις “απειλές” της κυβέρνησης. Όπως εξηγεί ο κ. Λεβάντης, δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών αν δεν αποχωρήσουν από την περιοχή “οι δυνάμεις καταστολής και δεν απελευθερωθεί η ελεύθερη κίνηση στην λεωφόρο Αθηνών- Λαυρίου, ώστε να αποχωρήσουν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι και να εξαλειφθούν τα επεισόδια βίας.

Ο κ. Λεβάντης υπενθυμίζει στην επιστολή του ότι το 1993 ο δήμος Κερατέας είχε προχωρήσει στην αγορά του μηχανολογικού εξοπλισμού Μεταφόρτωσης, αξίας 140.000.000 δραχμών ,ο οποίος και λειτουργεί υποδειγματικά μέχρι σήμερα, ενώ το 1997, οπότε και ιδρύθηκε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής για τη διαχείρηση των απορριμάτων της περιοχής, ο δήμος με δικά του έξοδα εκπόνησε το σχέδιο μελέτης.

Με λίγα λόγια, η δημοτική αρχή της Κερατέας υποστήριζει ότι έχει “πληρώσει” ήδη πολλά για το ζήτημα των απορριμάτων και δεν προτίθεται να επιτρέψει οποιαδήποτε εγκατάσταση ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Κερατέας.

Παράλληλα, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ανοιχτά την κυβέρνηση και τον κ. Λιακόπουλο, ότι “διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και την αλήθεια” και με φωτογραφικά ντοκουμέντα υποστηρίζουν ότι οι φθορές και οι εμπρησμοί στον μηχανολογικό εξοπλισμό των εργολάβων δεν προκλήθηκαν από τους ίδιους, αφού τα ΜΑΤ φυλούν επί 24ώρου βάσεως τα μηχανήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι την πρώτη Μαρτίου το Ειρηνοδικείο Λαυρίου για μια ακόμη φορά δικαίωσε τους πολίτες της Κερατέας. Συγκεκριμένα εξέδωσε την με αριθμό 30/2011 απόφασή του, σύμφωνα με την οποία απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης, που είχε κατατεθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, κατά της 199/2010 απόφασης του ιδίου Δικαστηρίου. Ως εκ τούτου η απόφαση απαγορεύει ρητά την εκτέλεση εργασιών στο χώρο του Οβριόκαστρου.

(Αναδημοσίευση από http://www.newpost.gr).

********************************************************************************************************

BlackMediterraneanPirateΣύντομος Σύνδεσμος    http://wp.me/pPn6Y-7nb

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s