Τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη. (Ενημέρωση: 18:00, Δευτέρα 21-03-2011) Νέα Ενημέρωση:Τρίτη, 22-03-2011, 20:00>Τα ίδια, όπως τα ξέρετε. Επανερχόμαστε σύντομα με νέα ανάλυση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. ΠΑΝΤΩΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, που οι μόνοι που υποφέρουν είναι απλοί άνθρωποι, σαν κι εμάς. [ενημερώνεται]

BlackMediterraneanPirate 21:05  ΚΥΡΙΑΚΗ 20-03


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  18:00, ΔΕΥΤΕΡΑ 21-03-2011

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Τρίτη, 22-03-2011, 20:00>

Τα ίδια, όπως τα ξέρετε. Επανερχόμαστε σύντομα με νέα ανάλυση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

ΠΑΝΤΩΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ,

ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, που οι μόνοι που υποφέρουν είναι απλοί άνθρωποι, σαν κι εμάς.

**************************************************************************************

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-03-2011

2 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:

1. στις 12:00, στο Σύνταγμα (επιβεβαιώστε)

2. στις 12:30, στην Ομόνοια (μαθητικό)

(Τίγκα στις πορείες η Αθήνα σήμερα. Αυτή την ώρα κάνουν πορεία και άτομα ΑΜΕΑ στο κέντρο, με κατεύθυνση το Υπουργείο Οικονομικών, γιατί τους έχουν κάνει μεγάλες περικοπές στις αναπηρικές τους συντάξεις).

ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ:

– του Π.Α.ΜΕ.,  7 το απόγευμα, συγκέντρωση στην Κ. Πλατεία Αγρινίου.

-Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο απόψε, στα Λιοντάρια-Πλατεία, στις 6 το απόγευμα

(*Μεγάλη σε όγκο η χθεσινή κινητοποιήση στη Σούδα).

[**Επεισόδια το πρωί στη Σύρο, όταν τα ΜΑΤ προσπάθησαν να αποτρέψουν φοιτητές (που διαδήλωναν για πολλούς και διάφορους γνωστούς λόγους) από το να προσεγγίσουν το επιμελητήριο του νησιού όπου θα μιλούσε ο ΓΑΠ.]

Ενημέρωση: ΚΥΡΙΑΚΗ  21:05>>>Παρά τις αντιδράσεις του Αραβικού Συνδέσμου, πριν λίγο επιβεβαιώθηκε και η συμμετοχή του Κατάρ στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Συνεχίζουν οι αντιδράσεις από τις πλευρές Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας, Τουρκίας (μονομερώς, από την πλευρά της Τουρκίας / ο Ερντογάν δε συμφωνεί με τον Νταβούτογλου).  Για την ακρίβεια, η Τουρκία κρατάει κι αυτή μία αμφίρροπη στάση, μια έτσι και μια αλλιώς. Θέλουν να το “παίξουν” “φιλειρηνιστές”, αλλά φοβούνται την απομόνωση από Δύση, ΝΑΤΟ και Διεθνή Κοινότητα και δεν θέλουν να μείνουν εκτός νυμφώνος. Σίγουρα, πάντως, τους κακοφάνηκε που δεν τους κάλεσαν στην έκτακτη σύνοδο στο Παρίσι, όπου είχε προσκληθεί ο ΓΑΠ. Πώς, βέβαια, περίμεναν να προσκληθούν και να τους δοθεί σημασία: είναι γνωστή η αντι-τουρκική στάση του Σαρκοζί, αλλά και μεγάλης πλειοψηφίας των Γάλλων.  (Σε επόμενη ενημέρωση οι ακριβείς δηλώσεις του Ερντογάν και Νταβούτογλου που διχάζονται).

*Έκτακτη τουρκική σύσκεψη σήμερα στην Άγκυρα, με θέμα τη Λιβύη.

Η Γερμανία, επίσης εμμένει στην αντίθεσή της στη στρατιωτική επέμβαση. Μάλιστα, απείχε από την ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας της περασμένης Πέμπτης. Φοβούνται κατά ένα μεγάλο ποσοστό κι αυτοί τις προσεχείς συνέπειες που θα έχει στις κάλπες η πιθανή συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις, όπως και άλλα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, που επίσης απείχαν από την ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας ή εναντιώνονται στη στρατιωτική επέμβαση. Βέβαια, ακόμα και οι περισσότεροι από αυτούς που συντάσσονται με τις επιχειρήσεις, επίσης υπολογίζουν τις επιπτώσεις που θα έχουν οι αποφάσεις τους στις προσεχείς κάλπες. Τρανό παράδειγμα ο Σαρκοζί, ο οποίος, όμως, αντίθετα με τα αναμενόμενα αποτελέσματα του υπερακτιβισμού του, ανέβασε τη δημοτικότητά του.

Οι Γερμανοί, όταν το 2003 λαμβάνονταν αντίστοιχες αποφάσεις για το Ιράκ, είχαν και τους Γάλλους στο πλευρό τους. Τότε. Τώρα όχι πια, αφού οι Γάλλοι ηγούνται σχεδόν των επιχειρήσεων(*σχεδόν, και αν αποχωρήσουν οι Αμερικανοί από την ηγεσία της επιχείρησης, τότε οι Γάλλοι θα ηγηθούν ολοκληρωτικά ή το πολύ σε συνεργασία με τους Άγγλους, μέχρι να βγει η σημερινή απόφαση από το ΝΑΤΟ) . Οι Γερμανοί νιώθουν απομονωμένοι από τους Δυτικούς Συμμάχους (και μάλλον δεν περίμεναν να συμβεί κάτι τέτοιο), οι σχέσεις τους με τους Γάλλους βρίσκονται σε μία περίεργη και εύθραυστη ισορροπία κι ένα παιγνίδι δυνάμεων, τόσο στα πλαίσια της Ε.Ε., όσο και στο παγκόσμιο προσκήνιο και αρκετοί αναλυτές αναφέρουν ότι αυτή είναι μία διπλωματική ήττα πρώτου μεγέθους για τους Γερμανούς, που δεν την είχαν υπολογίσει.

Η επιφυλακτικότητα της Γερμανίας οφείλεται, κατά κύριο λόγο -εκτός από το φόβο της κάλπης- και σε τυπικά θέματα που σχετίζονται με την ιδιοσυγκρασία τους, τα οποία, όμως, είναι πιθανό να χρησιμοποιούνται και ως ένα είδος υπεκφυγής. Είχαν επιδείξει παρόμοια στάση και σε παλαιότερο ψήφισμα. Παρ΄όλα αυτά, δεν συνδράμουν, ούτε όμως αντιτίθενται ακριβώς κι απόλυτα στις επιχειρήσεις. Μάλιστα, προσφέρουν βοήθεια που σχετίζεται με μεταφορά στρατιωτών από το Αφγανιστάν (ηγούνται και εκεί στην επίβλεψη κάποιων περιοχών, κυρίως προς τα βορειοδυτικά, στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ), αλλά προσφέρουν και τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των βάσεών τους. Άλλωστε, η βάση της Στουτγάρδης είναι ήδη από τα πολύ βασικά βόρεια ορμητήρια, ανάλογα με τη Νάπολη στο Νότο. (Θα ακολουθήσει λεπτομερέστερη ανάλυση, σε νέα ενημέρωση, τόσο για τους Γερμανούς και τη στάση τους, άλλες χώρες που αντιτίθενται ή απέχουν, ανάλυση των βάσεων κι ο ρόλος τους στις επιχειρήσεις αυτές).

Από την πλευρά της Ιταλίας χρησιμοποιούνται 7 βάσεις -συμπεριλαμβανομένων των 3 βάσεων της Σικελίας- από τις οποίες η Νάπολη και το στρατηγείο της είναι το κύριο ορμητήριο, όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά και του συνόλου των επιχειρήσεων.

Η Σούδα έχει πάντα έναν πολύ σημαντικό ρόλο, λόγω της εγγύτητάς της με τη Λιβύη.

Βάσεις θα διαθέσουν και η Γαλλία (Istres, Saint Dizier, Κορσική) με την Ισπανία (Rota, Torrejón).

Μόλις πριν λίγη ώρα η Ελληνική Κυβέρνηση δέχτηκε αίτημα από τη Γαλλία, για χρησιμοποίηση βάσεων με σκοπό τον ανεφοδιασμό. Μέσω Ελληνικών βάσεων οι αεροπορικές επιχειρήσεις του Κατάρ και των Αραβικών Εμιράτων.

Τις  βάσεις που χρησιμοποιούνται σε Ευρωπαικό επίπεδο, τις βλέπετε στο χάρτη:

(Θ΄ακολουθήσει ανάλυση, όπως και λεπτομέρειες για τη Σούδα, καθώς και νέες λεπτομέρειες για το ακριβές μέγεθος της Ελληνικής εμπλοκής σε νέα ενημέρωση).

Ο Καντάφι διέταξε κατάπαυση του πυρός την Κυριακή στις 21:00  (o Άγγλος -μη χάσει-  ρίχνοντας τα κλασικά “ενοχικά” του στον αέρα, δήλωσε πως “δεν του έχει εμπιστοσύνη”), και κάλεσε τις φυλές να τα βρούνε. Παρ΄ όλα αυτά, άνοιξε τις αποθήκες όπλων και  κάλεσε τον κόσμο (που έχει μεγαλώσει με τα όπλα στα χέρια) να πάρει 1.000.000 όπλα, εκτοξεύοντας απειλές προς τους Δυτικούς Σταυροφόρους και τις χώρες τους: “Θα κάνουμε τη ζωή τους κόλαση”.

Απ΄ότι αναφέρεται, όμως, η κατάπαυση αυτή του πυρός που διέταξε ο Καντάφι, δεν τηρήθηκε τελικά, αλλά ήταν ένα πρόσχημα για να μπορέσει να συγκεντρώσει διεσπαρμένες ομάδες καθεστωτικών που βρίσκονταν σε πιο απομονωμένες επαρχίες.

Η αεράμυνα του Καντάφι έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα. Έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Ο Καντάφι ετοιμάζει καινούρια κόλπα: κάλεσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει φωνάζοντας προς τους Δυτικούς Σταυροφόρους: “σταματήστε να μας βομβαρδίζετε”. (Για να ξεκινήσει να βομβαρδίζει πάλι μόνο αυτός/ θέλει αποκλειστικότητα στους βομβαρδισμούς…). Παρατηρείται, επίσης, από την πλευρά του η χρησιμοποίηση αμάχων και καθεστωτικών ως “ανθρώπινων ασπίδων”. Και εκμεταλλευόμενος την αργοπορία του ΝΑΤΟ να βγάλει μία τελική απόφαση σχετικά με την συμμετοχή του στην στρατιωτική επέμβαση ή ακόμα και τη ρήξη στους κόλπους του, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.

Η αρχική επέμβαση ξεκίνησε ακριβώς την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έδινε στο Παρίσι συνέντευξη τύπου για τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου για τη Λιβύη: 20 πολεμικά αεροσκάφη της Γαλλίας επιχειρούσαν πάνω από τον εναέριο χώρο της Λιβύης. Η εφαρμογή της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανάληψη κάθε στρατιωτικής δράσης εναντίον του Καντάφι ξεκίνησε από 6 γαλλικά Ραφαλ κατά στρατιωτικών οχημάτων έξω από τη Βεγγάζη.

Έχει, βέβαια, ήδη ξεκινήσει από τ΄απόγευμα της Κυριακής και η δεύτερη οργανωμένη επίθεση των Σταυροφόρων, όπου πια ηγούνται (ως συνήθως) ξεκάθαρα οι Αμερικάνοι.  Μάλλον θεωρούν ότι οι Γάλλοι δεν βομβαρδίζουν αρκετά αποτελεσματικά… Παρ΄όλα αυτά ο Σαρκοζί δήλωσε ότι ηγούνται των επιχειρήσεών τους.

Ταυτόχρονα τα αμερικανικά πλοία που περιπολούν έξω από τον κόλπο της Σύρτης στη Μεσόγειο, δέχτηκαν εντολή να είναι έτοιμα για εκτόξευση πυραύλων κατά των αντιαεροπορικών συστημάτων και ραντάρ της Λιβύης.

Ενημέρωση: ΚΥΡΙΑΚΗ 22:20>>>Υπέρ των πολεμικών επιχειρήσεων και Αλγερία, Κουβέιτ.

Ενημέρωση: ΚΥΡΙΑΚΗ  20-03, 22:50-ΔΕΥΤΕΡΑ 21-03-2011, 08:25>>

Μάλι, Κογκό, Νότια Αφρική και Ουγκάντα επίσης συντάσσονται με Ψήφισμα Ασφαλείας Ο.Η.Ε.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος, ενώ γύρω στο μεσημέρι αντέδρασε αρκετά έντονα δηλώνοντας ότι είχε ζητήσει μόνο την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και όχι την εκτέλεση βομβαρδισμών, προς το βραδάκι αναδιπλώθηκε, έκανε “κωλοτούμπα” και δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις γενικές εξελίξεις. Άλλωστε, όπως βλέπετε παραπάνω, πολλά από τα μέλη του συντάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ.

Παρ΄όλα αυτά θα κάνουν έκτακτη σύσκεψη οι Άραβες, μπας και καταφέρουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, σχετικά με αυτό το θέμα (αυτό ήταν πάντα και το αιώνιο πρόβλημα των Αράβων: δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Αν είχαν καταφέρει να συνεννοηθούν, ίσως θα ήταν πιο διαφορετικός κι ο Κόσμος σήμερα=πιο πολιτισμένος και οι γιάνκηδες μαζί με τους κουτόφραγκους πιο μαζεμένοι στο “καβούκι” τους. Άλλωστε, αυτός είναι κι ο μεγαλύτερος κίνδυνος κατάληξης όλων αυτών των πολέμων, πράγμα που συμφέρει τους γιάνκηδες, αφού το χρησιμοποίησαν, άλλωστε, και στον πόλεμο στο Ιράκ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΟΥΝΙΤΩΝ ΜΕ ΣΙΙΤΕΣ=”ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ”).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος ήταν αυτός που έδωσε το “πράσινο φως”  και  πίεζε ιδιαίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όχι απλώς να διεξαχθεί η στρατιωτική αυτή επέμβαση, αλλά και να επιταχυνθεί η πραγματοποίησή της (με εστίαση, σε πρώτη φάση, στην επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στη Λιβύη).

Ενημέρωση: ΔΕΥΤΕΡΑ 18:00>>>Ο Μπαν Κι Μουν, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε πως και η Αίγυπτος συντάσσεται με την στρατιωτική επέμβαση.

Η Ινδία δήλωσε μεγάλη δυσαρέσκεια για τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιούνται.

Νέες αντιδράσεις και από Ρωσία για τις πολεμικές επιχειρήσεις. Έκανε έκκληση για τερματισμό τους. Μόλις πριν λίγο κριτικάρισε και πάλι τις επιχειρήσεις κάνοντας λόγο για οργάνωση και στρατιωτική επιχείρηση που θυμίζει “Μεσαιωνική Σταυροφορία” και  ”δριμεία εισβολή ‘. Ουσιαστικά, οι Ρώσοι ανησυχούν από το αποτέλεσμα που θα προκύψει από ενδεχόμενη ανατροπή του Καντάφι. Ανησυχούν για τη συμπεριφορά των πιθανών διαδόχων του και φοβούνται ότι, ίσως, προκληθούν ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα στη Λιβύη και τη Μεσόγειο από τα ήδη υπάρχοντα.

Κι ο Κινέζικος Τύπος εξέφρασε πολύ έντονες αντιδράσεις.

Η Κύπρος είπε “ΟΧΙ” στη χρήση των βάσεών τους.

Υπ. Άμυνας Η.Π.Α.: Οι γιάνκηδες θεωρούν ότι έχει επιτευχθεί ο αεροπορικός αποκλεισμός της Λιβύης και πιστεύουν, παρ΄όλα αυτά, πως πρέπει να ενταθούν οι βομβαρδισμοί. Η επιτυχία έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχει “σηκωθεί” κανένα αεροπλάνο της Λιβύης τις τελευταίες 48 ώρες.

Ανέφεραν ότι , είτε καταφέρουν να απομακρυνθεί ο Καντάφι, είτε όχι  (αν και δεν το θεωρούν βασικό τους στόχο αυτό, όπως δηλώνουν/βασικοί τους στόχοι είναι η 1.”προστασία των αμάχων”, 2.ο αποκλεισμός του Καντάφι από ανεφοδιασμούς  3.) ο αποκλεισμός του Καντάφι στις τηλεπικοινωνίες)  είναι θέμα ημερών να παραχωρήσουν και πάλι τον ηγετικό ρόλο των επιχειρήσεων είτε σε Γαλλία, είτε σε Αγγλία είτε σε συνδυασμό τους (φύγει, δε φύγει ο Καντάφι, δηλαδή, όλοι αυτοί σκοπεύουν να μείνουν στη Λιβύη για καιρό ακόμα… Γι΄αυτό πιθανολογείται και ότι ονομάστηκε “Οδύσσεια” η επιχείρηση: σημαίνει 1.διάρκεια, 2. μάλλον “έμπνευση” απ΄την περιοχή της Μεσογείου). Οι Κουτόφραγκοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις των γιάνκηδων, καθώς και ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις των επιχειρήσεων. Μάλιστα, η δημοτικότητα του κοντού έχει ανέβει, μετά τις πολεμικές αυτές επιχειρήσεις (δηλαδή, ο κόσμος δεν πάει καθόλου καλά στα μυαλά του…).

Πέτυχαν, μάλιστα, κι έκαναν μεγάλη ζημιά (το διέλυσαν/η εικόνα αυτή κάνει γύρο σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια του κόσμου) σ΄ένα 4όροφο κτίριο, ενός συμπλέγματος κτιρίων, που ο Καντάφι δεχόταν τους ξένους επισκέπτες. Είπαν πως δεν ήταν στόχος τους ο Καντάφι (γιατί συνεχίζουν να υποστηρίζουν οι Δυτικοί, ότι στόχος τους δεν είναι η ανατροπή του Καντάφι, αλλά η προστασία των αμάχων), απλώς έριξαν εκεί (βέβαια, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα αν τον είχαν πετύχει/δεν θα τους συνέφερε, όμως, να τον πετύχουν τόσο γρήγορα, γιατί θα τέλειωνε γρήγορα κι ο πόλεμος και πώς θα πουλούσαν μετά τα όπλα τους; Πώς θα ανεβοκατέβαζαν τις τιμές του πετρελαίου; Με ποιά δικαιολογία θα παρέμεναν εκεί; Μάλλον θα έβαζαν τις φυλές να τσακωθούν μεταξύ τους…  Κάτι που προφανώς θα συμβεί λίγο πιο μελλοντικά, όπως έκαναν και στο Αφγανιστάν).

[Σύμφωνα με κάποιες πηγές (Al Jazeera, Al Manara, καθώς και άλλα αραβικά δίκτυα και sites): Στο κτίριο αυτό, όμως, βρισκόταν ένας απ΄τους γιούς του Καντάφι, ο Hames (λιγότερο γνωστός απ΄τον Saif al Islam). Το μετέδωσαν πριν λίγο ότι ο Hames Gaddafi υπέκυψε στα τραύματά του. Κανένα, όμως, δυτικό κανάλι ή site δεν επιβεβαιώνει με σιγουριά την πληροφορία αυτή, αν και η πληροφορία κάνει τον γύρο των δυτικών καναλιών και sites. Οι Αμερικάνοι, δε, ούτε καν αναφέρουν αν υπήρξαν τραυματίες απ΄τον εν λόγω βομβαρδισμό, που πιθανολογείται ότι ήταν βομβαρδισμός “αυτοκτονίας”, 50 μόλις μέτρα από το σημείο όπου βρίσκεται η σκηνή του Καντάφι  / Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο Hames Gaddafi υπέκυψε στα τραύματά του, αφού τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ δέχτηκε βομβαρδιστική επίθεση “αυτοκτονίας” από Λίβυο πιλότο στο σπίτι του. Επίσης, κανένα, δυτικό κανάλι ή site δεν επιβεβαιώνει με σιγουριά την πληροφορία αυτή, αν και η πληροφορία κυκλοφορεί.].

Πιο συγκεκριμένα, ο  απεσταλμένος του CNN στην Τρίπολη της Λιβύης, δημοσιογράφος Nick Robertson, δήλωσε πως -μαζί με άλλους Δυτικούς δημοσιογράφους- έλαβε μια κλήση από τις δυνάμεις του Καντάφι  (απ΄τους ανθρώπους της κυβέρνησης και του καθεστώτος), το βράδυ της Κυριακής, για να πάνε να δουν το εν λόγω κτίριο που χτυπήθηκε από έναν πύραυλο (σύμφωνα με τις μαρτυρίες), λόγω του συμβολικού του χαρακτήρα.

Εικάζεται ότι το κτίριο αυτό ήταν κατοικημένο κυρίως από οπαδούς του Καντάφι, άμαχο πληθυσμό. Οι ίδιοι αυτοί κάτοικοι παραπονέθηκαν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης πως -αφού γνώριζαν πως μέσα στο κτίριο κατοικούσαν άμαχοι- ήταν υποχρέωσή τους με κάθε τρόπο να τους προστατέψουν και να ειδοποιήσουν τους Δυτικούς.

Το ΝΑΤΟ παραμένει “εκτός” επιχειρήσεων ακόμα (υποτίθεται… το χάψαμε κι αυτό… “όχι Γιάννης, Γιαννάκης”. Οι Άγγλοι, οι Κουτόφραγκοι και οι γιάνκηδες που βομβαρδίζουν ανελέητα, δηλαδή, τί είναι; ΝΑΤΟ δεν είναι; Μέλη του ΝΑΤΟ. Και τί μέλη! Από τα εξέχοντα και ηγετικά! Οπότε ποιά η διαφορά; Ε, άμα μπει και το ΝΑΤΟ επίσημα στις επιχειρήσεις, η διαφορά θα είναι καναδυό γραφειοκράτες τετράστεροι στρατηγοί παραπάνω, που υποτίθεται είναι διορισμένοι στο ΝΑΤΟ. Και τί εθνικότητας θα είναι αυτοί; Ή Άγγλοι ή Γάλλοι ή Αμερικάνοι. Το πιθανότερο. Οπότε; ποιά η διαφορά; Στα χαρτιά και τις υπογραφές;;;

(Σε επόμενη ενημέρωση οι ακριβείς δηλώσεις του Μουαμάρ Καντάφι και του γιού του Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι).

Μάλιστα, την Κυριακή διεξάχθηκε μία μαραθώνια συνεδρίαση του ΝΑΤΟ, η οποία ουσιαστικά δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, αναφορικά με το άν στηρίζουν την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Συμφώνησαν, όμως, τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ ως προς την επιβολή του εμπάργκο των όπλων. Να μην δίνονται, δηλαδή όπλα στη Λιβύη (… δημοσίως… γιατί θα συνεχίσουν να του τα πουλάνε ως ιδιώτες και στα μουλωχτά… τρελό χρήμα… ότι βγάλουν τώρα που τον πετυχαίνουν στην ανάγκη και με δις $ στους λογαριασμούς του σε πολλά σημεία του πλανήτη/ μέχρι πυραύλους έχει πάρει απ΄τους Ρώσους με “δικά του’ λεφτά…).

Σήμερα Δευτέρα 21-03, ήδη διεξάγεται και νέα σύνοδος του ΝΑΤΟ, που εξελίσεται σε “μαραθώνιο”, με δυσκολία έκβασης αποτελέσματος. Παρίσι και Λονδίνο διαψεύδουν φήμες για πιθανή ρήξη στους κόλπους της συμμαχίας, παρά τις εμφανείς αντιρρήσεις Γερμανίας και Τουρκίας. Το ΝΑΤΟ ουσιαστικά-και όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία είναι μπλοκαρισμένο από τη Γερμανία και τη Τουρκία. Πάντως, μέχρι στιγμής (18:00, 20-03-2011), δεν έχει βγει ακόμη η απόφαση για ν ΄αναλάβει η Δυτικοατλαντική συμμαχία τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων επάνω από τη Λιβύη και η εσωτερική κατάσταση του ΝΑΤΟ φαίνεται αρκετά συγκεχυμένη.

Το αποτέλεσμα από τη σύνοδο αυτή έχει σημασία για την Ελλάδα, γιατί αν η Ελλάδα συμμετάσχει σε ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις, αυτό θα είναι “κάτω απ΄την ομπρέλα” του ΝΑΤΟ.

[Για τα νεώτερα σχετικά με το είδος και την ακρίβεια της συμμετοχής/εμπλοκής της Ελλάδας , καθώς και τα πιθανά αντίποινα από πλευράς Καντάφι, οι 4 τύποι των πυραύλων που έχει στην κατοχή του -και οι 2 τύποι από αυτούς που μπορούν να απειλήσουν την Κρήτη με ακρίβεια-, δεδομένης της εγγύτητας των δύο χωρών, Ελλάδας και Λιβύης (στην περίπτωση αυτή), όσο και αναφορά στις σχετικές καθησυχάσεις από την Ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με το εν λόγω θέμα, θ΄αναλυθούν παρακάτω ή σε επόμενο κείμενο].

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΟΗΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΛΙΒΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:

ΠΡΟΣΕΧΩΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200.000 ΛΙΒΥΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

ΚΙ ΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ: 8.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εξεγέρσεις στη Λιβύη.

Ο Καντάφι απείλησε με πόλεμο διαρκείας, αλλά ανεξάρτητα από τη δήλωσή του αυτή, έτσι κι αλλιώς, είχαν από νωρίτερα όλοι βεβαιωθεί ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα διαρκέσουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (αυτό που ήθελαν, δηλαδή, για να βγάλουν πιο πολλά φράγκα), σίγουρα πολύ περισσότερο καιρό από αυτό που υπολόγιζαν (κι έχουν μεγάλες χαρές γι΄αυτό: τρελά φράγκα από πωλήσεις όπλων, θα δοκιμάσουν και τα καινούρια όπλα τους, μαύρες αγορές και ανατιμήσεις του πετρελαίου).΄

Άντε, το ΄σωσαν πάλι το δολάριο. Την έχουν μάθει πια καλά τη συνταγή…

*** Για όσους/όσες ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα, έχουμε κάποιες ακόμα αναλύσεις για την κατάσταση, καθώς και για τη στάση διαφόρων χωρών (γεγονότα τα οποία συνδέουμε και συσχετίζουμε με τους επίσης άδικους πολέμους-”ανοιχτές πληγές” στο Ιράκ και το Αφγανιστάν), σε προηγούμενο κείμενό μας, με τίτλο “

Απόπειρα Γεωπολιτικής Ανάλυσης της Στρατιωτικής Επέμβασης στη Λιβύη: Οι εμπλεκόμενοι, οι διαπλεκόμενοι, τα συμφέροντα και ανταλλάγματά τους, τα παιγνίδια δύναμης στη Μεσόγειο και τον Παγκόσμιο Χάρτη… “.

Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε τα θέματα αυτά σε ένα κείμενο. Μέχρι τώρα, δεν μας το έχουν επιτρέψει τα γεγονότα και οι καταστάσεις, που εξελίσονται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ προσπαθούμε (αγανακτισμένοι) να τις παρακολουθήσουμε.

Όλα αυτά τα κείμενα ενημερώνονται με νέα στοιχεία. Τσεκάρετε την ημερομηνία και ώρα της τελευταίας ενημέρωσης.

(Σε επόμενη ενημέρωση, εκτενέστερες αναλύσεις για τα θέματα που αναφέρονται στο κείμενο).

*****************************************************************************************************

BlackMediterraneanPirate

Σύντομος Σύνδεσμος    http://wp.me/pPn6Y-7nx

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s