ΚΕΡΑΤΕΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! ΣΚΕΨΕΙΣ… … … Δεν Ξεχνώ: Ο παραδειγματικός αγώνας στην Κερατέα συνεχίζεται με πάθος! Σκέψεις για τη χώρα μας, με αφορμή την αγανάκτηση και τον αγώνα των κατοίκων της όμορφης Κερατέας, αλλά και όλων μας. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ, υπακούοντας στα «αφεντικά» τους …

BlackMediterraneanPirate, 18-03-2011.

Σε πόσες σκέψεις οδηγεί ένα ταπεινό εκσφενδονισμένο γιαουρτάκι στα Καλύβια…


Μια κοινότητα κατοίκων συνεχίζει να αγωνίζεται παραδειγματικά και να διεκδικεί τα δικαιώματά της με κάθε κόστος.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ: να διεκδικήσουν και να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους, το επίπεδο ζωής τους, τα όνειρά τους για το σήμερα και το αύριο, την ομορφιά του τόπου τους, που ζούσαν και τη χαίρονταν, ώσπου κάποιοι πλουτοκράτες κερδοσκόποι μιζαδόροι αποφάσισαν να κάνουν καινούριες business κι επενδύσεις, που θ΄ αποφέρουν  σ΄ αυτούς και τους κολλητούς τους-τσιράκια όλοι της εξουσίας- κι άλλο χρήμα, κι άλλη δύναμη, κι άλλη «εξουσία» («ξέρεις ποιος είμαι ΕΓΩ ρε»?), κι άλλες βίλλες στην Εκάλη και τη Μύκονο, με ψιλούς μαντρότοιχους, 10 Σεκιουριτάδες ιδιωτικούς, 10 μπάτσους του δημοσίου  (που τους πληρώνουμε όλοι εμείς για να προσέχουν όχι αυτούς, αλλά τις πόλεις, τα φτωχόσπιτα με την Plasma που αγοράστηκε με 30 δόσεις έντοκες που θα ρουφάν το αίμα για 3 χρόνια και θα φτωχαίνουν τα όνειρα και το μεσημεριανό τραπέζι, τα 3 δαχτυλίδια απ΄ τον αρραβώνα και το βαφτιστικό σταυρό), 15 πισίνες

(εξωτερικές κι εσωτερικές, που τις καλύπτουν με πανιά και σκεπάσματα παραλλαγής, για να μην τους πιάσουν τα τεκμήρια, τους «μάγκες», τα κουτσαβάκια), κι άλλα Cayenne, Mercedes, Saab, Jaguar, Ferrari  (άλλο για το χειμώνα κι άλλο για το καλοκαίρι, άλλο για το βουνό και άλλο για τη θάλασσα), κι άλλα κότερα, πιο πολλών μέτρων, με καλύτερο design απ΄του γείτονα (στην Εκάλη) και του κολλητού.

«Δεν θα μας πάρεις τα Cayenne, Οli Rehn, Oli Rehn» τραγουδούσαν «επαναστατικά» οι «μάγκες» το καλοκαίρι στη Μύκονο, ενώ σε όλους εμάς κατακερμάτιζαν τους μισθούς και τις συντάξεις και δεν σηκώναμε τα τηλέφωνα, για να μην πέσουμε πάνω στις παράνομες εισπρακτικές εταιρίες των γιών του Σιούφα, ενώ εκείνος απολάμβανε τα καλαμαράκια του σε «παραθαλάσσιο εξοχικό κέντρο», δυσανασχετώντας που τον ενόχλησαν κάφροι και αναιδείς, αγανακτισμένοι Έλληνες Πολίτες. Το ίδιο αγανακτισμένοι με αυτούς που προπηλάκισαν σε μια στοά της Αθήνας τον Κακλαμάνη, τη Διαμαντοπούλου έξω απ΄ την ΕΡΤ και στη Λυρική, τον Αλαβάνο, τον Πάγκαλο στο Παρίσι και τα Καλύβια, τον Αλογοσκούφη στο LSE, τον Χατζιδάκη στην πορεία, τον Άκη, το Σημίτη και τον Καραμανλή έξω απ΄ τα σπίτια τους.

Τα τσιράκια τους: οι δήθεν επιχειρηματίες με τις νέες ιδέες για επενδύσεις σε άφτιαχτους και ανολοκλήρωτους Εθνικούς δρόμους, ΧΥΤΑ κι Εφημερίδες και Τηλεοπτικά Κανάλια που μας έχουν φλομώσει στην ψευτοχλιδή, την επιδειξιομανία και το ψέμα∙ οι δήθεν πρόεδροι των ΜΚΟ, πάμπλουτοι πια,  που «τσίμπησαν» όλα τα κονδύλια έρευνας κι εκδηλώσεων που προορίζονταν για επιστήμονες και καλλιτέχνες, αν περίσσευαν, αν…  Οι δήθεν πολιτικοί, δήθεν αγωνιστές, δήθεν αντιστασιακοί (όλοι, μάγκες, «κατόπιν εορτής»), τα βουτυρόπαιδα του Harvard, του Cambridge, της Oxford και του LSE, που γύρισαν απ΄ τα εξωτερικά τους και τους περίμεναν οι διευθυντικές τους θέσεις σε ΔΕΚΟ και μεγάλους Οργανισμούς, ενώ όσοι δεν είχαμε το «μπαμπά» και το «θείο» να μας τα έχει κανονίσει, ακόμα ψαχνόμαστε και δουλεύουμε τσάμπα για την ψυχή μας…

Οι πλούσιοι της Ελλάδας, που θέλουν οργανωμένο κράτος να ζουν, χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη, όπως αναφέρει ειρωνικά ο ξένόγλωσσος Τύπος… 65.000 Έλληνες με συσσωρευμένο πλούτο, σε κινητά και ακίνητα, που ισοδυναμεί με 4 φορές το ΑΕΠ της χώρας… δεν περίσσεψε τίποτα από τις διακοπές και τις βίλες στην Αράχοβα, τη Μύκονο, το Gstaad και την Courchevel, για την καημένη την Ελλαδίτσα που τόσο αγαπάτε; Μάλλον θα το σκεφτείτε μετά την επόμενη παράσταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και τα 95 εκατομμύρια που δόθηκαν σε βάρος μας και από τις τσέπες μας, για να παρακολουθείτε, εσείς οι αριστοκράτες, τις συναυλίες κλασικής μουσικής και να χαλαρώνετε, ενώ εμείς ακούμε τον Καζαντζίδη, τον Τσιτσάνη, το Μάρκο, τους Παπακωνσταντίνου και το Μάλαμα, τους Locomondo και τον Μanu Chao, στα καταγώγια και τις γκαρσονιέρες μας, που τώρα θα πρέπει να λογοδοτήσουμε και γι΄ αυτά, μιας και θα μας κοπεί το επίδομα ανεργίας;;; Επειδή έχουμε γκαρσονιέρα στην Αχαρνών, τα Πατήσια, την Κυψέλη και το Αιγάλεω; (Αλήθεια, τί έγιναν οι «χορηγίες» της δεκαετίας του ΄90; Εξαφανίστηκαν κι αυτές… μιας και το ΄φερε η κουβέντα…).

Κι ο κόσμος ο υπόλοιπος να ψάχνει στα σκουπίδια για φαί… να περιμένει να κλείσουν τα μεγάλα Supermarkets, για να δει  τί  ληγμένα ξέμειναν έξω απ΄ τις πόρτες τους∙ το παιδί του αγρότη (όποιου, τέλος πάντων ξέμεινε, αναγκαστικά ή συνειδητά, στα πάτρια εδάφη και δεν δελεάστηκε από τις «ευκαιρίες» και τη βρώμα–δυσωδία της Αθήνας), στην επαρχία να τρέχει 20 και 30 χιλιόμετρα μακριά για να πάει στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο… σιγά μην συνεχίσει να το στέλνει στο σχολείο… αμόρφωτοι όλοι θα μείνουν, αγράμματοι ∙  ο Έλληνας γονιός ανησυχεί, μέχρι πότε θα αντέξει και θα δεχτεί να τρέχει το παιδί του 25 χιλιόμετρα στα χιόνια και τους βοριάδες, μαύρη νύχτα, χαράματα και μη ξημερωμένα; Και η βενζίνη; Που την υπολογίζουν και τη  μετράν όλοι πια με το σταγονόμετρο σε επαρχία και μεγάλες πόλεις; Που τα 5 και 10 ευρώ στα βενζινάδικα είναι πια η καθημερινότητα, σε σχέση με το παλιό ελληναράδικο χουβαρντάδικο «φούλαρέ το»;

Μέχρι λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά τα σχολεία;;; Πού; Στη Συγγρού; Στην Κηφισίας;  Όχι κύριοι: στους αέρηδες των 8 και 10 Beauforts στα νησιά, μέσα στις επικίνδυνες στροφές και τους ολισθηρούς δρόμους, δίπλα στους γκρεμούς∙ στα χιόνια του ενός μέτρου της Ηπείρου, της Μακεδονίας, και της Θράκης. Και οι ταξιτζήδες και απανταχού λεωφορειατζήδες, που τους χρωστάν τα ΚΤΕΛ σχεδόν ενός χρόνου μισθούς και μεταφέρουν τα παιδιά «για την ψυχή της γιαγιάς τους»; Μέχρι πότε θα φιλοτιμούνται να πραγματοποιούν τις μεταφορές αυτές;

«Η απόφαση αυτή πραγματοποιείται ερήμην των νησιωτών και της συνταγματικής επιταγής του άρθρου 101, που προβλέπει ότι ‘ … ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών…’.

… Θύματα στη συγκεκριμένη περίπτωση πέφτουν σχολεία και μαθητές στα νησιά Άνδρος, Νάξος, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Σαντορίνη και Αμοργός.

…Σχολικές μονάδες, που για δεκαετίες λειτουργούσαν ως θεματοφύλακες της πνευματικής, πολιτιστικής παράδοσης και φυσιογνωμίας, αλλά και ως κιβωτοί διατήρησης των συγκεκριμένων χωριών.

…Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, ξεχνά τις προεκλογικές της εξαγγελίες για ενίσχυση της παιδείας και με αυταρχικό και προσβλητικό τρόπο προς το Σύνταγμα, τους θεσμούς και τους νησιώτες, προχωρά στην υλοποίηση αποφάσεων που ουσιαστικά οδηγούν σε πνευματικό και πολιτιστικό μαρασμό τα χωριά των Κυκλάδων». (Απόhttp://www.syrostoday.gr, άρθρο «Η συγχώνευση και το κλείσιμο σχολείων στις Κυκλάδες αποτελεί τη συνέχιση μιας αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής», http://www.syrostoday.gr/News/3608-H-sugxwveusn-kai-to-kleisimo-sxoleiwv-stis-Kuklades-apotelei-tn-suvexisn-mias-autarxikns-kubervntikns-politikns.aspx ).

«…το κλείσιμο σχολείων εμποδίζει την πρόσβαση μαθητών στην εκπαίδευση, σε βαθμό που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει και σε αύξηση της εγκατάλειψης του σχολείου. …μετακύληση του κόστους μεταφοράς των μαθητών στην οικογένεια, καθώς και για δυσκολία υπολογισμού του παιδαγωγικού κόστους που προκύπτει». (Απόhttp://www.emprosnet.gr, χθεσινή ανακοίνωση-«Ανταρσία στο Αιγαίο»).

Θα κλείσουν και τα τελευταία σχολεία στα χωριά. Ούτε οι παππούδες και οι προ-παππούδες μας δεν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τέτοια θέματα. Από τις αρχές του 20ου αιώνα, πάντα υπήρχε ένα μικρό σχολείο, ακόμα και με 2 ή 3 ή 5 ή 10 παιδιά και με ένα δάσκαλο, πατρική φιγούρα στη μικρή κοινωνία του χωριού. Ο δάσκαλος του χωριού ήταν κάτι παραπάνω από πατέρας και συμβουλάτορας στις μικρές αγροτικές κι επαρχιακές κοινωνίες: ο πρόεδρος, ο παππάς, ο δάσκαλος, ο γιατρός, ο αγροφύλακας: ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ! Ανήκουν στο παρελθόν, με όλη τη σημασία της έκφρασης. Όσο κι αν οι φιγούρες αυτές αντιπροσωπεύουν την «εξουσία» για κάποιους, μην ξεχνάμε ότι είχαν τη σημασία τους και πρόσφεραν το έργο τους στις μικρές αγροτικές κοινωνίες της Ελλαδίτσας, που προσπαθούσε να ανακάμψει από τους πολέμους κάθε τύπου και συνδυασμού περιοχών και τις εμφύλιες διαμάχες, όπου ο πιο μορφωμένος είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι την Γ’ ή Δ’ Δημοτικού.

Αμόρφωτοι κι αγράμματοι, λοιπόν. Μας καταργούν άλλο ένα «όπλο» μας. Ξέρουν καλά που χτυπάνε. Το ξέρουν καλά το παιγνίδι τους όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι των διαφόρων λεσχών, διεθνών και εθνικών, κομμάτων και οικογενειών: τους έχουν δασκαλέψει καλά. Σαν πολλά να έμαθε η πλέμπα…: βαράτε την. Χτυπήστε την αλύπητα. Όσο λιγότερα ξέρει η πλέμπα, τόσο καλύτερα για «εμάς τους αριστοκράτες». Θα κάνουμε «τη δουλειά» που μας υπαγορεύουν «τα αφεντικά» μας, με την ησυχία μας. Ανενόχλητοι. Ορίστε μας! Γεμίσαμε blogs, sites, κινήματα κι εξεγέρσεις της πλέμπας. Φτάνει! Ως εδώ!

(Για το δράμα, τις συγχωνεύσεις και την κατάσταση στα «ετοιμοπόλεμα» ΑΕΙ & ΤΕΙ επαρχίας, προσεχώς).

Και συνεχίζουν οι «αριστοκράτες»: Όσοι ξεφύγαμε απ΄τα χωριά μας και γίναμε τσιράκια της πλουτοκρατίας και της εξουσίας, γλύφοντας και φιλώντας κατουρημένες ποδιές, θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τα κεκτημένα μας,  πειθήνια όργανα των αφεντικών μας, αυτών που μας προώθησαν και μας ανέδειξαν, μιας και η βούληση, η ψυχική δύναμη, η αξία και οι δυνατότητές μας, δεν έφταναν για να προχωρήσουμε με το κεφάλι ψηλά και περήφανοι στο δρόμο μας. Το σκύψαμε κι ανακαλύψαμε τη συνταγή, ήδη από την εφηβεία μας:

τσιράκια στα κόμματα.

Σπουδές; Αυτά είναι για τους βλάκες, τους αδαείς. Μέλος στο κόμμα, στην τοπική της γειτονιάς και του χωριού>>>επόμενο βήμα>>> «δραστήριος/α»  κομματικός/ή φοιτητής/φοιτήτρια στην πόλη, στο Πανεπιστήμιο, στη Μεγάλη Πόρτα (σε Μεγάλη Πόρτα θα μπεις εσύ… καλά το έλεγε η καφετζού της γειτονιάς και του χωριού)>διάβασμα στο Πανεπιστήμιο; Αυτά είναι για τους βλάκες ∙ εγώ τα μαθήματα τα περνάω με την ανοχή του κομματικού Καθηγητή, με απειλές και με ντενεκέδες λάδι απ΄το χωριό>>> επόμενο βήμα>>> κομματικό στέλεχος στην πόλη, αν είμαι τυχερός μου τα «ακουμπάει» κιόλας το κόμμα>>> επόμενο βήμα>>> συνδικαλιστής μέγας και τρανός, στη δουλειά που μ΄έβαλε ο θείος με μέσον>>> επόμενο βήμα>>> δημοτικός σύμβουλος (“ναι, είναι δραστήριος ο Κώστας, ο Γιάννης, η Τούλα, η Μαρία, η Σούλα: ασχολείται με τα «κοινά» “)>>>> επόμενο βήμα>>> δημόσιες σχέσεις, δημόσιες σχέσεις, δημόσιες σχέσεις>>>> επόμενο βήμα>>> με πολύ γλείψιμο (κι αν έχεις «κάτσει» και σε κανέναν/καμία με νευραλγικό πόστο) «βουρ» στη λίστα για Ευρωβουλευτής ή Επίτροπος στην ΕΟΚ (τότε)…

Κι ας τους κορόιδευαν τότε στη Ευρώπη, κι ας τους έλεγαν «σιωπηλούς επιτρόπους», μιας και δεν είχαν προσπαθήσει να μάθουν 2 λέξεις στα αγγλικά για να μας εκπροσωπήσουν επάξια εκεί που τους στείλαμε: τους ένοιαζε μόνο ο τροφαντός μισθούλης τους, τα καλά τους εστιατόρια (στην πλειοψηφία τους γύρισαν πίσω θρεφτάρια), τα ακριβά σχολεία των κωλόπαιδων τους (ενώ τα Ελληνάκια εδώ όργωναν βουνά και λαγκάδια για να μάθουν δύο γράμματα): τις ξέρουν καλά τις περιπτωσάρες αυτές, τόσο οι ξένοι, όσο και οι ομογενείς του εξωτερικού… τα κουτσομπολιά έδιναν κι έπαιρναν για πάρτη τους…

Και χωρίς, φυσικά, να εκπροσωπείται επάξια και να αρθρώνει λόγο η χώρα μας στα διεθνή fora, τρώγαμε ο Ελληνικός λαός σωρηδόν τις κατραπακιές. Ποιες ΑΟΖ; Ποια δικαιώματα; Ποια Κύπρος; Ποια Μακεδονία; Ποιός άξιος άνθρωπος τα υπερασπίστηκε όλα αυτά για όλους εμάς; Πότε; Πώς, λοιπόν, να μην διεκδικούν από εμάς όλοι οι γείτονες, μηδενός εξαιρετέου; Και η Ιταλία και η Αλβανία και τα Σκόπια και η Τουρκία και η Αίγυπτος, όλοι: δώσε κι εμένα μπάρμπα… Όλοι οι γείτονες έχουν απαιτήσεις από εμάς. Κι εμείς δεν έχουμε ποτέ δικαιώματα. Μόνο υποχρεώσεις απέναντί τους. Διακαιώματα για διεκδίκηση, ποτέ. Για να μην παρεξηγηθούν οι γείτονες…

Τώρα θυμήθηκαν τις ΑΟΖ, όταν τόσες πολλές χώρες σε όλη την υφήλιο έχουν τακτοποιήσει τις ΑΟΖ τους εδώ και δεκαετίες; Επειδή τους το θύμισε ο Χαρδαβέλας; Κι όλοι εκείνοι οι επιστήμονες που ερευνούν δεκαετίες ολόκληρες και φωνάζουν; (Στο εξωτερικό, βέβαια, γιατί εδώ δεν περίσσευαν ποτέ λεφτά από τις χλιδές για να διατεθούν σε έρευνες). Με δημοσιεύσεις, εκπομπές, βιβλία, συνέδρια. Νομίζουν ότι δεν ακούμε καλά; Ότι δεν βλέπουμε; Τώρα; Αργά πια… Τα βήματα αυτά έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, από ικανούς και μαχητικούς εκπροσώπους της χώρας.

Τώρα ήρθε η ώρα να επιμεληθούν του θέματος το «Τσακάλι» και η «Αρκούδα»… Σιγά μην τους ξεφεύγαμε εμείς… Ξέφυγε το Ιράκ; Το Αφγανιστάν; Η Αίγυπτος; Η Λιβύη; Τα Εμιράτα; Η Σαουδική Αραβία; Σιγά μην ξεφύγουμε εμείς… εμάς περίμεναν… τους «περήφανους Έλληνες», που πολεμάνε «σαν  Έλληνες»… σαν…

Εδώ, όμως; Τι γινόταν; Γυρνούσαν πίσω, λοιπόν, οι «Επίτροποι» κι «Ευρωβουλευτές» και καμώνονταν τους σπουδαίους, τους “Ευρωπαίους”. Και σύντομα μετά τη λήξη της θητείας τους>>> επόμενο βήμα>>> βουλευτές, συχνά και Επικρατείας με τιμητική θέση>>> επόμενο βήμα>>> υπουργοί, να κανονίζουν και να οργανώνουν τις ζωές μας αμαθείς, άσχετοι, άνθρωποι χαμηλής νοημοσύνης (γι΄ αυτό και προωθήθηκαν με τους τρόπους που προαναφέρθηκαν), με σωρεία ιδεών για «μεταρρυθμίσεις»… Κάθε ένας από όλους αυτούς οραματιζόταν τις «μεταρρυθμίσεις» του…

Κυρίως σε σχέση με την Παιδεία: «αναίμακτο» πεδίο, βλέπεις, για «μεταρρυθμίσεις» και θριαμβολογίες… «Μεταρρυθμιστές» όλοι τους. Τόσο, που «χάσαμε τη μπάλα», οι τελευταίες γενιές.  Δεν ξέραμε πότε, πού, πώς δίναμε Πανελλήνιες κι εξετάσεις, γενικότερα: δέσμες, κλασικά, πρακτικά, κατευθύνσεις, κορμοί, επιλογές. Μόνο η ορολογία άλλαζε. Η στειρότητα και παπαγαλιστική αποχαύνωση του εκπαιδευτικού τους συστήματος παρέμενε ίδια και απαράλλαχτη. Μας έκανε να μισούμε όλο και περισσότερο τη μάθηση, τη γνώση κι όλα αυτά που μας στερούσαν (αυτός, άλλωστε, ήταν κι ο σκοπός τους: να μισήσουμε τη γνώση ∙ κι όποιος αντέξει τα εξοντωτικά μαθησιακά μαρτύρια του συστήματος, αυτός θα προχωρήσει∙ ή όποιος έχει φράγκα, εννοείται). Είχαμε μπερδευτεί. Κάθε 1-2 χρόνια εμφανιζόταν στο προσκήνιο κι ένας «μεταρρυθμιστής» που πειραματιζόταν με την αθωότητα των παιδικών κι εφηβικών μας χρόνων, με τον ελεύθερο χρόνο μας, με τα όνειρά μας.

Και τώρα, «έφτασε ο κόμπος στο χτένι». Δεν πειραματίζονται, απλώς: ΚΟΒΟΥΝ. ΣΤΕΡΟΥΝ. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, σύντομα (πώς θα έρθουν να ανοίξουν τα ιδιωτικά, όταν υπάρχουν δημόσια; Ε;  Οέο; Ε; ).Μία σειρά από μίζερους καθηγητάκους που έγιναν τσιράκια και γλύφτες του συστήματος και τους ανατέθηκε να κάνουν «μεταρρυθμίσεις», ενώ επιστήμονες με σειρές μεταπτυχιακών και μελετών για την Παιδεία και τα Εκπαιδευτικά Συστήματα και χρόνια θητείας και εμπειρίας στο εξωτερικό, μπορεί να τυλίγουν σουβλάκια στον «Κάβουρα» και τη «Μάσα», γιατί κανείς ποτέ δεν τους έδωσε την ευκαιρία και το δικαίωμα απλώς να προσπαθήσουν… Γιατί, δηλαδή, εμείς εδώ να υποφέρουμε, ενώ στην Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία τα παιδιά απολαμβάνουν –ναι, απολαμβάνουν- τη γνώση εδώ και δεκαετίες;

Γιατί;

Γιατί να πρέπει να ξυπνάμε στις 5 το πρωί, για να προλάβουμε τα λεωφορεία για το σχολείο του κοντινότερου χωριού ή της πιο κοντινής κωμόπολης, αξημέρωτα, μες στη νύχτα, μες στα χιόνια και τους αέρηδες, μες στους καρόδρομους δίπλα σε γκρεμούς, που μας κληροδότησαν, γιατί κανείς τους δεν ασχολήθηκε να απορροφούνται τα πακέτα που έστελνε η Ευρωπαική Ένωση και γυρνούσαν πίσω τα λεφτά αχρησιμοποίητα; Γιατί οι Ισπανοί είχαν μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων από εμάς κι έφτιαξαν τους δρόμους και στο τελευταίο χωριουδάκι στις άκρες των βουνών τους; Και οργάνωναν σωρεία ερευνητικών προγραμμάτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων; Κι ακόμα και τώρα δεν έχουν μειώσει τα κονδύλια για έρευνα και πολιτιστικά και προσπαθούν και τα “φέρνουν βόλτα” μια χαρά;

Γιατί;;;

Για ρίχτε μια ματιά στο χάρτη για να καταλάβετε ∙ ένα παράδειγμα  >>>

Πολλοί μαθητές Λυκείου από την Κάρυστο της Εύβοιας, λόγω έλλειψης Καθηγητών και ειδικοτήτων στα Λύκειά τους, αναγκάζονται να ανεβαίνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Μία απόσταση 75 χιλιομέτρων. Με κρύα, με χιόνια, βροχές, αέρηδες, σε παλιόδρομους γεμάτους επικίνδυνες στροφές. Δίπλα στον Καβοντόρο… Ξέρετε τι σημαίνει Καβοντόρος όταν πιάνει ο Βοριάς; … Θάχετε περάσει από ΄κει καλοκαίρι με πλοίο… για φανταστείτε το χειμώνα… μέσα στις στροφές των καρόδρομων… Για φανταστείτε με χιόνια και αέρα το Δεκέμβρη ή το Γενάρη… Και δεν μιλάμε για χωριά σε ξεχασμένα βουνά, στον άγριο και χιονισμένο Βορρά. Κοιτάξτε το χάρτη: δίπλα η Αθήνα, φάτσα-κάρτα. Μισή ωρίτσα με το ferry. Απέναντι. Και όταν μιλάμε για την Κάρυστο, μιλάμε για πόλη. Ούτε κωμόπολη τη λες. Είναι πόλη. Μια ανάσα απ΄ την Αθήνα. Τί; Δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τον Καθηγητή;

1000 ευρώ ο μόνιμος και απλήρωτος ο συμβασιούχος, δηλαδή τσάμπα; (4 μήνες χρώσταγαν στους αναπληρωτές και ωρομίσθιους ∙ τους πλήρωσαν αρχές Φλεβάρη και τώρα πάλι, σύντομα, θα αγνοείται η τύχη τους).

Πόσην ώρα θέλουν τα «λίγα χιλιόμετρα», στην Ελληνική επαρχία, έτσι όπως με τόση ευκολία μας λένε απ΄ το Υπουργείο  γλωσσοδέτη ΥΠΔΒΜ, οι μανταμίτσες του Κολωνακίου (τώρα) με τα ταγιεράκια και τις μπουτονιέρες στο πέτο και το ξασμένο μαλλί, που ακόμα προφέρουν το «ννι» και το «λλι» όπως στο χωριό τους; Ξέχασαν τι τραβούσαν αυτές κι αυτοί για να πάνε «σχολειό» (προσοχή: ο τόνος στο «ό»), έτσι, όπως, αηδιαστικά το προφέρουν; Ξέχασαν; Τους έκανε «η Ευρώπη» να τα ξεχάσουν όλα. Και οι λέσχες και τα κόμματα που εντάχθηκαν. Για να νιώσουν ότι είναι «κάποιες», «κάποιοι». («Μην Μου αντιμιλάς Εμένα ∙ μην Μου υψώνεις Εμένα τον τόνο της φωνής σου: ξέρεις ποιος είμαι ΕΓΩ ρε»?)

Όλοι αυτοί και αυτές, ξέχασαν; Κι αν ξέχασαν, τα καημένα τα παιδάκια που πάνε «σχολειό» (αηδία…), τα ρώτησαν; Τους γονείς τους, που δεν ξέρουν αν θα βγει το μεροκάματο και σήμερα, που κλείνει το μαγαζί τους, που τους έδιωξαν απ΄ τη δουλειά, τους ρώτησαν;

Δηλαδή να ταλαιπωρούνται τα παιδάκια των 5, 10, 12, 15 χρονών, αλλά ο Πρύτανης, ο Δήμαρχος, ο Γενικός Γραμματέας, ο Βουλευτής, ο Μεγαλοδημοσιογράφος να εξυπηρετείται, με το καλοριφέρ του, το σοφέρ του , τον μπάτσο του; ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΔΙΚΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ;

Υπάρχει κόσμος που ψηφίζει ακόμα «ΠΑΣΟΚ» και «Σοσιαλισμό»;;;; Γιατί; Για να έχει κοινωνικό κράτος;;;;

Ανένταχτοι, μάγκες! Πέρα απ΄ τις θεωρίες, τα κόμματα και τις ασφυξιογόνες παρατάξεις τους.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ  Ή ΜΕΣΗΜΕΡΙ  Ή ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΜΕ. ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ.ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ.ΝΑ ΣΥΜΠΟΝΑΜΕ.ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.

Ξυπνάτε, μάγκες. Ήδη μας έχουν πάρει ΚΑΙ τα σώβρακα. ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ. ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΜΕ. ΣΑ ΧΑΝΟΙ. ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ. ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΑΣ. ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΥΘΙΖΟΥΝ. ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ.

Κοινωνικό Κράτος… … … ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ! ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!

Άλλωστε «λεφτά υπάρχουν»!

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Αντί να κλείνετε τα σχολεία του κόσμου ή να τα στερείτε από εκπαιδευτικό προσωπικό του χιλιάρικου (και να πεις ότι έπαιρναν παραπάνω…. ‘οτι πληρώνονταν και πολλά λεφτά κι αυτοί οι άμοιροι…), να αφαιρέσετε τις Mercedes και τα Saab , τους σοφέρ και φύλακες πληρωμένους από εμάς, από όλους εκείνους που λυμαίνονται τους κόπους μας και τα όνειρά μας, από τους Δημάρχους, τους Γενικούς Γραμματείς, τους Προέδρους, τους Πρυτάνεις, τους Βουλευτές, τα ψευτο-κονδύλια απ΄τις ψευτο-ΜΚΟ του βολέματος και όλους αυτούς τους παρατρεχάμενους του συστήματος, που τους έχουμε φορτωθεί στην πλάτη όλοι εμείς, εδώ και δεκαετίες. Δεν πληρώνονται καλά; Δεν έχουν τους μισθούς τους; Τα αυτοκίνητά τους; Γιατί πρέπει όλοι εμείς να τους πληρώνουμε αυτοκίνητα, κινητά, σωφέρ, φύλακες, υπηρέτες και σεκιουριτάδες; Να δείτε τότε πως περισσεύουν και «υπάρχουν λεφτά». Μια ιδέα, απλώς.

Και δεν αναφέρουμε τους εκπαιδευτικούς που θα μείνουν χωρίς δουλειά και ποιος ξέρει που θα τους στείλουν… και πότε θα ξαναπληρωθούν, όταν ξαναπληρωθούν. Αφήστε, δε, τα σχολεία της ομογένειας στο εξωτερικό… : τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν εκεί, ή τους έχουν ξεχασμένους («γραμμένους») και απλήρωτους ή τους έχουν ανακαλέσει στην Ελλάδα, για οικονομικούς λόγους.

Και η ομογένεια είναι χωρίς τους απαιτούμενους Έλληνες δασκάλους.

Αλυσίδα, το πράγμα, δηλαδή. Το ένα θέμα συνδέεται με το άλλο. Το ένα πρόβλημα συνδέεται με το άλλο.Ξεκινάς να σκέφτεσαι για τον αγώνα της Κερατέας και σού ΄ρχονται στο μυαλό ένα σωρό άλλα πράγματα. Κι αγανακτείς… Αγανακτώ… Αγανακτείς… Αγανακτεί… Αγανακτούμε… όλοι μαζί. Το μάθαμε καλά να το κλίνουμε αυτό το ρήμα…

Και μιας και σκεφτόμαστε για την Παιδεία, που πάντα έπασχε και υστερούσε στη χώρα μας, παρά την έφεση όλων μας για μάθηση και τις διακρίσεις μας στο εξωτερικό, ως  Έλληνες επιστήμονες ή καλλιτέχνες, δείτε κάτι αγωνισταράδες, «νέο αίμα», Επιστήμονες και Καλλιτέχνες μαζί, αυριανοί Αρχιτέκτονες∙ δείτε πως παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο, όπου μπορούν κι όπως μπορούν, με φαντασία>>>

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

(ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΠΡΕΖΑ TV, 03-03-2011)

http://prezatv.blogspot.com/2011/03/blog-post_1486.html

Στα επίπεδα αγανάκτησης που έχουν φτάσει τον κόσμο, όλους μας, όλοι «αυτοί», ο καθένας πια αντιδράει όπως νομίζει κι όπως μπορεί, ανάλογα με το αποκορύφωμα  της έξαρσης των «σπασμένων νεύρων» του. Είτε μόνος του, είτε οργανωμένος σε κινήματα, είτε συμμετέχοντας σε ομάδες χωρίς κάποιο ειδικό πρόγραμμα ή κάποια ειδική ταυτότητα.

Ξαναδείτε το βίντεο με το γιαουρτάκι για να χαρείτε.

Είναι απίστευτο πώς ο άνθρωπος αυτός, που -αν και κομμάτι της «εξουσίας» κι αυτός φυσικά, και βολεμένος ανεπάγγελτος/επαγγελματίας πολιτικάντζα-  τον κάναμε «χάζι» όταν βάραγε το χέρι στα τραπέζια των Γερμανών τη δεκαετία του ΄90 κι όταν έλεγε τη γνώμη του ανοιχτά. Τότε. Και πόσο μας απογοήτευσε όταν «πήρε τη σημαία ο αέρας στα Ίμια», από τότε κι έπειτα. Τα ξέχασε όλα κι αυτός. Όπως ξέχασε κι ο Άκης που δεν είχε λεφτά να φάει και να σπουδάσει και παρακαλούσε τον έναν και τον άλλον, τη μία και την άλλη, να τον βοηθήσουν. Όπως κι ο Γιάννος …εκεί στο χωριό του όταν ήταν, έπαιρνε μίζες σε βάρος μας για να φτιάχνει βίλες, εκεί στους χωματόδρομους;  Ο Γιώργης, ο μποντυμπιλντεράς, το παιδί του λαού,  που ψήφισε τα μνημόνια, ενώ μας παρίστανε τον πατριώτη∙ ξέχασε την παιδική του φτώχεια και τα όνειρά του κι αυτός. Κι ο Θοδωρής, ξέχασε το δυαράκι του στην Καισαριανή κι άνοιξε νέους δρόμους, όταν γράφτηκε στην Τ.Ο. της Ν.Δ στο Κολωνάκι. Και τον εκτιμούσαμε παλιότερα ως δημοσιογράφο. Κάποτε, πριν χρόνια και πριν την παρακμή του… Άσε οι Βαγγελάκηδες. Είτε από δω, είτε από ΄κει, απ΄ όπου κι αν προέρχονται, είτε αθληταράδες, είτε μπουχέσες, όπως και αν είναι, τους ΄φάγαν οι χλιδές και το γλείψιμο για ανέλιξη… Και βιώνουμε όλοι εμείς τώρα τα αποτελέσματά τους.

Ξαναδείτε το βίντεο για να χαρείτε. Δεν ξέρω τι blog είναι αυτό. Όμως, γουστάρρρρω έτσι που έθεσε το θέμα ο τύπος-διαχειριστής του. Εμπνευσμένη επικεφαλλίδα!

Από: http://parallhlografos.wordpress.com >>>>>

“Γιαουρτάκια στον κυρ Πάγκαλο το δημοκράτη! To βίντεo

Μεγάλο λαϊκό γλέντι απόψε με τους κάτοικους της Κερατέας να σερβίρουν το μεγάλο δημοκράτη γιαουρτάκι με μπόλικη γιούχα … απολαύστε υπεύθυνα το βίδεο !”

http://parallhlografos.wordpress.com/2011/03/17/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%81-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA/

Και, φυσικά, updating από www.lavreotiki.com

Όλα τα τελευταία νέα των άπαιχτων αγωνισταράδων! OLE! ΖΗΤΩ!

Γιαούρτι; Και, μάλιστα, όχι ληγμένο; Επιεικής αντίδραση!

Για να δούμε σύντομα ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΑΠΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ!

Αυτά που μας έχουν καταντήσει όλοι «αυτοί» να τρώμε. Τα τρώμε όλοι εμείς, αλλά πλησιάζει η ώρα που θα τα φάνε στη μάπα ένας-ένας, όλοι «αυτοί». Καθένας με την σειρά του. Ήδη έχουν αρχίσει και τα λούζονται…

[Θα μπορούσε, βέβαια, κάποιος να πει: εδώ δεν μας περισσεύουν για φαγητό, θα τα ξοδεύουμε για να τα πετάμε στη μάπα τους; Είναι κι αυτό μια άποψη, οπωσδήποτε… Σίγουρα, πάντως, καλύτερα χαλασμένα γιαούρτια, ντομάτες κι αυγά, γιατί καλύπτεται και νομικά ο κόσμος κι αποφεύγονται ατυχήματα (από πέτρες και κοτρόνια, για παράδειγμα) που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μπελάδες…= και κερατάς και δαρμένος… όχι, δεν θα τους το κάνουμε αυτό το χατίρι… κάτι τέτοια περιμένουν για να τρομάξουν τον κόσμο].

Παραθέτουμε εδώ λίγα βιντεάκια των περήφανων αγωνιστών της Κερατέας, έτσι για να παραδειγματιζόμαστε από το θάρρος και τη γενναιότητά τους.


1.      Ο Τζιμάκος για την Κερατέα

(γενικότερα, δε συμφωνώ σε όλα απολύτως μαζί του, αλλά εδώ τα λέει πολύ καλά, δίνει “ρέστα”)

2.     Εισβολή ΜΑΤ στην Κερατέα 8-2-2011

3. Μας απειλούν με όπλα για να μας φοβίσουν στην     Κερατέα

http://www.youtube.com/watch?v=5QUiCmX0Q_c

(Δείτε στα βίντεο 2 & 3, πόσο εύκολα βγάζει όπλο ο μπάτσος, απέναντι στους απροστάτευτους πολίτες, πάνω στα νεύρα του (πάθανε, αλλά δεν μάθανε… μόνο σ΄εμάς τον κόσμο ξέρουν να πουλάν μαγκιά και να βγάζουν όπλα… σε ληστές που μας κλέβουν, ποτέ…) και πως χτυπάν και σέρνουν τα ΜΑΤ τους 60άρηδες και 70άρηδες κατοίκους της Κερατέας. Καλά, για 7 κατοστάρικα; Σεβασμός κανένας; Τί; Επειδή τους διέταξαν από την “Υπηρεσία”; Κι ο Καντάφι διέταξε πιλότους του να βομβαρδίσουν άμαχους και την “κοπάνισαν” στην Ιταλία οι άνθρωποι. Γιατί έχουν αρχές.

ΑΠΟΡΙΑ>>>ΤΑ ΜΑΤ ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ;;;

ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ 60άρηδες & 70άρηδες ΓΟΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ; ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΓΚΛΟΜΠΣ ΣΤΙΣ ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΑΤΕΣ; ΡΩΤΑΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ   ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΓΚΛΟΜΠΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΤΑΝΚ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΤΣΙ. ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ.

4. Λαϊκή αυτοάμυνα. (**Αν δεν είναι αυτό πόλεμος, τότε τι είναι πόλεμος;;;; Δείτε πως ρίχνουν δακρυγόνο στο πρόσωπο ενός παιδιού και το τραυματίζουν για όλη του τη ζωή. Κατευθείαν χειρουργείο πήγε ο άνθρωπος. Τον σακάτεψαν.)

http://www.youtube.com/watch?v=1qId7Y7Yqkc

5. History of Keratea – Ιστορία της Κερατέας (***Τι πάν να καταστρέψουν… Γραφικό το βιντεάκι, μας δίνει, όμως, αρκετές πληροφορίες και εικόνες της περιοχής)>>>

http://www.youtube.com/watch?v=dKlxaYaVeLE

… … … … … … … … …

Μπράβο σας, ρε παιδιά, εκεί στην Κερατέα! ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! Σας παρακολουθούμε ασταμάτητα! Τον αγώνα και τις προσπάθειές σας!

ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΑΣ!

ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΕΙΡΑ!

ΟΜΩΣ: Ποτέ δεν είναι αργά…

Κάποτε, ίσως, λέμε, ίσως, «ξυπνήσουμε» κι εμείς οι υπόλοιποι…

Και τότε…

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡAΜΑΣ!!!>>>>>>>

ΟΛΗ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!


ΕΝΩΜΕΝΟΙ!


ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ…

ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ…

ΥΓ. **Πανούσης στο βίντεο 1, “Ο Τζιμάκος για την Κερατέα”:

«Μήπως να μαζέψετε κάποια λεφτά, να τα δώσετε εκεί στον εργολάβο, τα κέρδη του, πόσα είναι, να μεταφέρει τους ΧΥΤΑ στο Καστρί, δίπλα στη μεζονέτα του Γιωργάκη;»

Posted in Ανθρώπινα δικαιώματαΕλλάδαΖωήΗμερολόγιο,Κινήματα-ΑκτιβισμόςΠολιτισμοςΠολιτικήΧιουμορ | Επεξεργασία15 σχόλια »

********************************************************************************************************

BlackMediterraneanPirateAdvertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s